Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Tentoonstelling ‘Mensenrechten en kunst’.

Amnesty

Amnesty International Brugge organiseerde, in samenwerking met enkele scholen richting kunstonderwijs, reeds tweemaal met succes een kunsttentoonstelling die de mensenrechten als thema had.

Ook dit jaar groeide het idee om dit te doen, en wel specifiek rond mensen die in hun strijd voor vrijheid en vrije meningsuiting het slachtoffer worden van geweld en/of vervolging. Op de uitnodiging aan geïnteresseerde – al dan niet beginnende – kunstenaars om die tentoonstelling samen uit te werken, reageerde een twintigtal positief (*).

Het resultaat is sinds 6 maart te bezichtigen in de Hauwerstraat 3, 8000 Brugge (lokalen vroegere politiekantoor) en dit nog tot en met tot 29 maart.

(Maandag – vrijdag: 13.00 – 18.00; zaterdag 09.00 – 18.00; zondag 13.00 – 18.00)

 (*) Filip Batavia, Joke Debaere, Pieter Denuwelaere, David Janssen, Kaili Knockaert, Raven Lamoot, Nadine Le Bacq, Aäron Maes, Sol Michiels, Nicole Minu, Clara Neuenschwander, Mia Nollet, Frank Ranson, Liesje Sette, Frank Slabbinck, Sammy Slabbinck, Stef Van Daele, Sien Van Nieuwkerke, Marleen Van Rie, Nicole Vanzieleghem, Tania Verhelst, Lut Viaene, White Rabbit (Peter Jonckheere en John Decoene) en Zoëv. (PJG)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: