Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneel in maart

7, 14, 20, 21, 27 en 28 maart, 20.00 uur

Un air de famille, Kunst Adelt

 Naar wekelijkse gewoonte komt een familie samen in het café van de oudste zoon Henri. Het wordt een bijzondere avond, want er is iemand jarig. De feeststemming slaat snel om wanneer blijkt dat Arlette, de vrouw van Henri, hem net heeft verlaten. De familie slaagt er niet in om samen te dineren, want al snel worden een aantal oude wonden opengehaald. Un air de famille is een zeer herkenbare en confronterende tranche de vie, een lichte komedie waarin de familierelaties het zwaar te verduren krijgen. Het stuk is van de hand van het Franse auteurskoppel Jean-Pierre Bacri en Agnès Jaoui dat onder meer ook de films Smoking/No Smoking, Le goûts des autres en Comme une image realiseerde. Un Air de Famille werd als theaterstuk voor het eerst opgevoerd in 1994 en won in de filmversie twee jaar later verschillende Césars, de zogenaamde Franse Oscars. (Info t 0487 76 62 48, http://www.kunstadelt.be, toneelzaal ‘De 7 Torentjes,’ Canadaring 41, 8310 Assebroek)

 

20, 21, 27 en 28 maart, 20.00 uur, MaZ

Kortsluiting, De Valk

Dominique Berten, vaste regisseur bij De Valk, ensceneert in maart de tragikomedie Kortsluiting van de Nederlandse auteur, cabaretier en presentator Haye van der Heyden. De kortsluiting uit de titel zit in het hoofd van het hoofdpersonage Victor. Hij is Alzheimerpatiënt en verliest langzaam maar zeker de controle over zijn bestaan. Zijn vrouw Charlotte wordt af en toe gek van haar man. Dochter Julia ziet haar vader niet graag afglijden en doet vaak alsof om haar vader niet nog meer in war te brengen. Buurvrouw Eva ziet in Victor dan weer een charmante man en een mogelijke vervanger van haar overleden echtgenoot. Haye van der Heyden benadert dit niet zo evidente thema op luchtige en soms prettig gestoorde manier. Kortsluiting is een vermakelijk stuk dat een zwaar thema meer dan verteerbaar maakt. (Info t 0487 71 28 57, van 19.30 tot 21.00 uur (niet op zondag en maandag), marcel.mutsaerts@telenet.be, www.toneeldevalk.be)

  

27 en 28 maart, 20.00 uur

April in Paris, Tableau nr1, Werkgroep 66

Werkgroep 66 nodigt in maart twee bekende acteurs uit. Bart Van Avermaet en Annick Segal spelen in de populaire Eén reek Thuis het koppel Waldek en Rosa. In April in Paris spelen ze ook een koppel, maar dan één met een haat/liefde verhouding. Albert en Betty houden ervan elkaar te haten, tot Betty een romantisch weekendje Parijs wint. Voor het koppel dat nooit verder gereisd heeft dan de kerktoren wordt het een sprong in het diepe. De lichtstad zal hun leven veranderen. Wordt het zwemmen of verzuipen? April in Paris is een hilarische, bitterzoete komedie van John Godber, in Engeland de derde meest opgevoerde auteur na Shakespeare en Ayckbourn. De pers over het stuk: ‘Liefhebbers van kwalitatieve komedies komen aan hun trekken in dit stuk met scherpe observaties. Beide acteurs maken er zowel verbaal als visueel, hoogst vermakelijk theater van.’ (Info t 050 35 85 50, http://www.toneelkring-werkgroep66.com)

SIGRID DEVISCH

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: