Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

“De artiest in wording versus de toekomstige diplomaat”

WHY

TANK#series, het kunstenfestival van Het Entrepot waarbij telkens een (groep) jonge curator(en) middels een werkbudget en volledige ondersteuning door Het Entrepot de unieke kans krijgt één avond artistiek volledig zelf in te vullen, is aan een nieuwe aflevering toe.

Dit keer bundelen Europacollege en School of Arts KASK (HoGent) de krachten voor een project dat nog het best omschreven kan worden als een artistieke ontmoeting tussen mensen met een compleet verschillende focus. Zeg maar “de artiest in wording versus de toekomstige diplomaat”. Het resultaat is een expositie van werken door studenten Installatiekunst – onder meer Liese-Lore Avermaete, Nienke Baeckelandt, Julien Field, Oona Robin, Fleur Perneel en Simon Van Honacker – die de toeschouwer uitnodigen voor een zoektocht naar de gemeenschappelijke interesses van beide werelden. Het streefdoel is op die manier een interessante en duurzame dialoog te stimuleren.

Deze ontmoeting, met openingsavond op 6 maart (20.00 uur), is geïnspireerd op een TEDx in het Europacollege rond het hoofdthema ‘Why Not?’ (15 maart).

De tentoonstelling in de campus Verversdijk kan tot en met 22 maart worden bezocht. Toegang is gratis, zomaar op een tijdstip naar eigen goeddunken binnenlopen zal evenwel niet lukken, want bezichtigen kan enkel gedurende rondleidingen (openingsuren: zie www.hetentrepot.be). (PJG)

Europacollege campus Verversdijk, van 6 tot en met 22 maart.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: