Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

JAZZVLOED

SWING TIME SOCIETY

Zaterdag 28 februari om 20.00 uur & zondag 1 maart om 16.00 uur (MaZ) http://www.swingtimesociety.be

Voor het jaarlijks tweedaags rendez-vous met de fans ligt de klemtoon dit keer op het oeuvre van de man wiens rol in de geschiedenis van de jazz nooit genoeg geprezen kan worden. Zoals de titel ‘Ellington! And More…’ echter aangeeft, brengt de bigband onder leiding van Bruggeling Ghislain Slingeneyer ook ander werk: Count Basie, Frank Sinatra, Gordon Goodwin… en ook “onze” Bert Joris staat op het repertoire.

JEAN-PAUL ESTIÉVENART TRIO

Vrijdag 6 maart om 20.30 uur (De Werf), zondag 15 maart om 17.00 uur (Vrijstaat O.) – www.dewerf.behttp://www.vrijstaat-o.be  

“Fenomenaal”, getuigt Enrico Pieranunzi in Muziekmozaïek over het optreden van de trompettist tijdens Gaume Jazz 2014. Voorlopig vooral sant in eigen Walloniëland, de hoogste tijd dus om ook aan onze kant van de (in jazzland niet bestaande) taalgrens met dat trio kennis te maken. JazzLab Series brengt hem, Sam Gerstmans (contrabas) en Antoine Pierre (drums) zowel naar Brugge als Oostende met hun debuut ‘Wanted’ (W.E.R.F. 115).

MANNGOLD/NORDMANN

Vrijdag 13 maart om 20.00 uur (MaZ)

www.dewerf.behttp://www.cactusmusic.be

Nordmann verzamelt prijzen in het jazzcircuit maar wordt al net zo hard bejubeld in rockmilieus: dé perfecte keuze voor een concert in de reeks Close Encounters van Cactus en De Werf. Een optreden in het kader van de releasetour van hun eerste album (‘Alarm!’). MannGold roept als geheel (voorlopig?) iets minder beelden op, maar delen ervan h(i)elpen de dienst uitmaken bij onder andere Dead Man Ray en Vive La Fête. “Jazzy krautrock” met 2 drummers!!??

 Deeldeliers

DE DEELDELIERS

Zaterdag 21 maart om 20.30 uur (De Werf)

www.dewerf.be

Wie enigszins vertrouwd is met de figuur en het werk van dichter en performer Jules Deelder weet dat in het leven van ‘de nachtburgemeester van Rotterdam’ jazz een cruciale rol speelt. Van die passie getuigt hij in geschriften en tijdens optredens is dit letterlijk tastbaar in zijn legendarisch grote collectie jazzplaten waaruit hij zelf compilaties samenstelde. Samen met het trio rond toetsenist Bas Van Lier komt hij De Werf onveilig maken.

 

GIOVANNI GUIDI TRIO

Zondag 29 maart om 17.00 uur (Vrijstaat O.)

http://www.vrijstaat-o.be

Guidi trok jaren geleden tijdens een masterclass de aandacht van Enrico Rava, die hem meteen een vaste plaats gaf in zijn eigen band en hem prijst voor zijn ‘oneindige nieuwsgierigheid’ en ‘verfijning’, zowel in speelstijl als muzikale smaak. Voor zijn eigen trio laat Guidi zich omringen door drummer João Lobo en contrabassist Thomas Morgan. In maart 2015 verschijnt een nieuw album op ECM. Het concert in Vrijstaat O. is de première voor België.

 

(PJG)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: