Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Pop-Up Galerie Langestraat – editie februari

Pop-Up Galerie

Marie-Christine Coucke volgt aan de Stedelijke Academie DKO les in verschillende disciplines: schilderen, grafiek, schetsen en beeldhouwen. Totaal afzonderlijke werelden die elkaar toch perfect aanvullen en een heel vruchtbare basis vormen voor haar werk. Koos zij er aanvankelijk voor alles zo getrouw mogelijk weer te geven, door de jaren heen evolueerde zij naar het non-figuratieve, abstracte en meer speelse. Gevoel en emotie spelen een belangrijke rol en zijn een instrument bij het bespelen van het kleurenpallet. In de Pop-Up Galerie stelt zij schilderwerk tentoon.

Michel Stallaert leerde schilderen na zijn pensioen, op aanraden van zijn dochter Hilde. Toen het Russisch collectief in Brugge schilders uitnodigde om in Rusland te komen schilderen, maakte hij deel uit van de delegatie en liet er 2 schilderijen achter die werden tentoongesteld in de Belgische ambassade in Moskou. Nu komt hij voor de eerste maal met zijn werk naar buiten: landschappen die neigen naar het abstracte in kleuren die verwonderen; werk waarin zijn zoektocht naar het wezen van de vrouw centraal staat; maar ook schilderijen waarvoor hij inspiratie putte uit het wereldgebeuren. (PJG)

 

Pop-Up Galerie, Langestraat 83

zaterdag 14 & zondag 15 februari, 14.00 tot 18.00 uur (vernissage: 16.00 uur)

zaterdag 21 & zondag 22 februari, 14.00 tot 18.00 uur

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: