Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Stathis Skandalidis vertolkt werk van Gilbert Isbin

Stathis

Een Podium voor de Passie haalt op 14 februari de Griekse luitist Stathis Skandalidis naar Brugge voor een concert waarvan de opbrengst gaat naar Artsen Zonder Grenzen.

Onder de titel ‘Oude en Hedendaagse muziek uit de Lage Landen’ brengt hij werk van o.a. Vallet, Adriaenssen, Van De Hove, Van Wilder, Huet, maar vooral van de Brugse componist Gilbert Isbin.

De klassieke gitarist en luitist Stathis Skandalidis (Rhodos) studeerde musicologie in Athene en gitaar in Düsseldorf, Salzburg en Thessaloniki. Hij volgde masterclasses historische uitvoering bij Jürgen Hübscher en Paul O’Dette. Stathis won diverse prijzen en onderscheidingen op internationale wedstrijden en gaf concerten op gitaar-en luitfestivals, in conservatoria en universiteiten in Griekenland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Roemenië, Italië en nu ook België. Hij is ook muzikaal actief in diverse ensembles, waaronder een duo met countertenor Mattias Pavlous, een gitaarduo en een trio voor gitaar viool piano.

In 2015 verschijnt zijn CD ‘Harvest, Stathis Skandalidis plays the lutemusic of Gilbert Isbin’. Alle opgenomen werken werden gepubliceerd door de UK Lute Society. (PJG)

Zaterdag 14 februari om 20.00 uur in de Orgelzaal van het Stedelijk Conservatorium (Muntplein 6).

Gratis, met na het concert mogelijkheid vrijblijvend een bijdrage te geven voor het goede doel van die avond.

Info: tel. 0472 78 88 56 – Contact: podiumvoorpassie@gmail.com

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: