Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Agenda toneel februari

27 en 28 februari 2015

Petrus en den dodendraad, Het Gevolg (Werkgroep66)

CC De Dijk

 Petrus en den dodendraad is voor Werkgroep66 de eerste niet eigen productie van dit seizoen. De Eerste Wereldoorlog heeft vele levens bepaald, ook dat van Petrus en Marie. België en Nederland werden tijdens de oorlogsjaren van elkaar gescheiden en de grens had vaak grote, onomkeerbare gevolgen. Petrus en Marie waren gewoon verliefd, maar toen kwam de Oorlog. Net als zoveel anderen werden ze geconfronteerd met noodlottige toevalligheden, met gruwel en verdriet, met dood en verderf. Dit tragische liefdesverhaal wordt op scene gezet door twee rasacteurs. Levende legende Jo De Meyere kruipt in de huid van Petrus. Actrice Sofie Palmers, die eerder al rollen had bij onder meer De Koe, Skagen en Het Paleis, speelt Marie. Stefan Perceval, algemeen directeur en artistiek leider van Het Gevolg regisseert het stuk dat erg gesmaakt wordt bij het Vlaamse publiek.

 Info http://www.toneelkring-werkgroep66.com

 20, 21, 27 en 28 februari 2015, 20.00 uur

22 februari 2015, 19.00 uur

All my Sons, DAT De Scene

DAT De Scene gaat dit jaar voor een drama. Ook in All my Sons speelt de oorlog een allesoverheersende rol. Het stuk schetst het leven van een Amerikaanse familie na de Tweede Wereldoorlog. Eén van de zonen is nooit van het slagveld teruggekeerd, maar zijn moeder blijft hopen dat ze haar zoon ooit terug in haar armen zal nemen. Het zou niet de eerste jongeman zijn die op een dag weer voor de deur staat bij zijn familie. Op een avond waait de boom die voor hem werd geplant omver. Net die avond komt Annie terug, de vrouw met wie Larry, de vermiste zoon zou trouwen. Een voorteken volgens de moeder, valse hoop volgens de vader. De gemoederen laaien hoog op als blijkt dat broer Chris met Annie wil trouwen en de uiteindelijke waarheid verpletterend is voor de hele familie. All my sons is één van de minder bekende stukken van de Amerikaanse theaterauteur Arthur Miller, ook de schrijver van het alom bejubelde Dood van een Handelsreiziger.

 Info www.datdescene.be, t 050 59 96 99

 26 februari 2015, 20.30 uur

I Know, Tristero, De Werf/CC Brugge

 Variatie en diversiteit zijn kernwoorden binnen de werking van het Brusselse Tristero.

Het gezelschap heeft een neus voor minder bekende, maar interessante theaterteksten die ze bewerken tot intelligente en grappige voorstellingen met een wrang randje. Elke voorstelling krijgt de nodige humor mee, want zo zegt de artistieke kern: ‘De lach werkt louterend, relativeert en kan ons en misschien ook het publiek verzoenen met de absurditeit van het bestaan.’ De fascinatie voor een tekst is vaak het vertrekpunt, maar het gezelschap kan evengoed geprikkeld worden door een thema, een concept of een beeld. Voor I Know zorgde de figuur van Jeanne Calment voor de nodige inspiratie. Deze dame werd geboren in 1875 en stierf in 1997. Ze werd 122 jaar en is tot nu toe de mens die het langst heeft geleefd. Hoe ziet zo’n lang leven eruit? Blijft het boeiend of wordt het doodvervelend? Tristero zoekt het antwoord.

Info http://www.ccbrugge.be of http://www.dewerf.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: