Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jeugdfilmfestival verwent Brugse kinderen

dl_logos filmfestival

 

Het Jeugdfilmfestival opent zondag 15 februari feestelijk met de prachtige animatiefilm ‘Het lied van de zee’. Regisseur Tomm Moore, die eerder al een Oscarnominatie in de wacht sleepte met zijn indrukwekkende ‘The Secret of Kells’, levert opnieuw een animatiefilm van formaat. De film vertelt het magische verhaal van een broer en zus die in een vuurtoren op een klein eilandje wonen. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee neemt hun grootmoeder hen mee naar de stad…

Anja Horckmans: ‘We tonen straffe competitiefilms, exclusieve avant-premières en unieke filmvertoningen van gloednieuwe kort- en langspeelfilms voor kinderen. Een professionele én een kinderjury bekronen de beste kinderfilm van het festival.’

‘Ook voor de allerkleinsten wordt er een mooi aanbod kleuterfilms voorgesteld. Er staat een heus ‘Ciné Concert’ gepland met enkele kortfilms van de beroemde Weston Woods studio. De kortfilms, vaak verfilmingen van klassiekers uit de jeugdliteratuur, worden begeleid met dolle en romantische melodieën van de Franse pop-rock groep Yucca Velux. Naast de gebruikelijke animatiefilms die aanbevolen worden als allereerste filmervaring, is er deze festivaleditie met ‘Storm’ ook een documentaire in het kleuteraanbod. ‘

 

Jongeren hebben al enkele jaren een eigenzinnige selectie intrigerende films op Het Jeugdfilmfestival met de Cut the Crap filmvertoningen. Op het programma o.a. de première van de film ‘Jongens’, waarin de 16-jarige Sieger zijn seksuele geaardheid verkent en van ‘Boy 7’, een Nederlandse sciencefiction thriller met de Vlaamse Ella-June Henrard in één van de hoofdrollen.

Het Jeugdfilmfestival vertoont ook recente succesfilms en programmeert spannende avant-premières in de sectie ExtraJEFF. Slotfilm van deze festivaleditie is de beste film van Het Jeugdfilmfestival van vorig jaar. De Zuid-Afrikaanse feelgood film ‘Felix’ is tevens ‘De Keuze van Ketnet 2015’. Er zijn niet alleen films op Het Jeugdfilmfestival! In de JEFF filmworkshops en masterclasses kunnen kinderen van 3 tot 12 jaar zich nog verder uitleven. Kom je eigen animatiefilm maken, leer griezelige wonden schminken of realiseer je eigen filmtrailer. (LF)

 

Van zondag 15 tot 22 februari

in Cinema Liberty (Voor alle info www.jeugdfilmfestival.be)

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: