Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Gainsbourg/Gainsbarre in Parazzar

A4

Niet de man zelf, uiteraard, want de schilder, zanger, pianist, componist, auteur, regisseur (en volgens “de weldenkenden” ook viezentist en provocateur) bezweek al in 1991 aan een (derde) hartaanval.

Rudolf Hecke, een man van vele projecten maar bij het grote publiek wellicht het meest bekend van zijn enkele hits met Pop In Wonderland, is sinds decennia gefascineerd, zeg gerust gepassioneerd, door de figuur die bij zijn eerste aanschouwen van het levenslicht de naam Lucien Ginsburg kreeg. Die passie vertaalde zich in een ware verzamelwoede van alles wat over Gainsbourg is geschreven, maar leidde ook tot de vaststelling dat er nog geen origineel Nederlandstalige biografie bestond. Hecke nam die taak dan maar op zich en in december 2012 verscheen bij uitgeverij Epo van zijn hand het boek ‘Serge Gainsbourg’ (met foto’s van Herman Selleslags). Het kreeg meteen vele lovende kritieken.

Als verlengstuk toert de auteur sindsdien met de muzikale conference ‘Relation de Trottoir’ door Vlaanderen en die tocht voert hem komende zondag naar Parazzar. Voor zijn verhalen en performance over leven en werk van “le beau Serge” laat hij zich bijstaan door zangeres/pianiste Philine. (PJG)

Zondag 18 januari om 20.00 uur – beperkt aantal plaatsen! – www.parazzar.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: