Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Charles Gayle terug in De Werf!

Charles Gayle_01

Foto Jos L. Knaepen

 

Rik Bevernage en Willy Schuyten herinneren het zich nog levendig: toen zij in de jaren ’90 van de vorige eeuw Charles Gayle in de VS gingen opzoeken, vermeed die man zowel in zijn appartement als tijdens zijn optredens in clubs steevast om met zijn rug naar het raam toegekeerd te zitten. Het gevolg van vele jaren op straat leven en als muzikant letterlijk om den brode spelen. Zij haalden de saxofonist/pianist op 17 april 1994 een eerste keer naar het podium van De Werf en in de archieven staat geboekstaafd dat hij voor dat concert was vergezeld van bassist Hilliard Greene en drummer Michael Wimberley. Een jaar later en vervolgens in 2007 zou er hij nog tweemaal terugkeren met andere trio’s.

Intussen is Gayle uitgegroeid tot een ware levende legende van de free jazz. Hoewel hij straks 76 wordt, leverden recente passages in onze contreien ten overvloede het bewijs dat in hem het heilige vuur blijft branden en dat een optreden van hem meemaken nog steeds een begeesterende belevenis mag worden genoemd. Fraai dus dat hij op 20 januari nog eens naar de Werfstraat 108 wordt uitgenodigd, dit keer in de rug goed beschermd door een stevige ritmesectie bestaande uit Manolo Cabras (bas) en Giovanni Barcella (drums). (PJG)

Dinsdag 20 januari om 20.30 uur www.dewerf.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: