Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Vetten Os strikt rode zebra

DSC_0012_web

Op woensdag 7 januari treedt EX-RZ, het vervolg op Red Zebra, op in De Vetten Os in Brugge. Voor de gelegenheid bestaat EX-RZ uit twee leden: zanger Peter Slabbyck en gitarist Frits Standaert. Ze worden gesteund door het Agent Orange Sound System. Het is de eerste keer sinds de split van Red Zebra dat Slabbynck in Brugge zoveel nummers van zijn vroegere band zal brengen. Hij kijkt er dan ook naar uit. “In mijn vroegere hometown spelen zal altijd iets speciaal blijven. Heel wat fans drongen er op aan dat ik nog eens in Brugge zou optreden. Ik was op zoek naar een ‘nieuwjaarsconcert’ en het voorstel werd met open armen ontvangen door De Vetten Os. Met deze duo-bezetting kunnen we op kleinere locaties spelen en kunnen we ook de kosten drukken om in het buitenland op te treden. In april trekken we weer naar Duitsland.” Het zal ook in deze bezetting zijn dat EX-RZ in maart 35 mini-optredens zal doen in de huiskamers van fans en dit om 35 jaar ‘I can’t live in a living room’ te vieren. “Omdat alles voor Red Zebra begon in Sint-Kruis, zal EX-RZ die bijzondere tour op zondag 1 maart aftrappen met een optreden bij een fan een in Sint-Kruis. Ik hou nogal van symboliek, vandaar. Diezelfde dag doen we nog 3 optredens. We moeten er wat tempo inhouden, anders zal het niet lukken om in 1 maand tijd die 35 optredens te doen. Het valt trouwens op hoeveel Brugse fans zich kandidaat gesteld hebben maar we kunnen natuurlijk geen 35 optredens in Brugge doen, het gaat van Oostende tot Genk.” Op zaterdag 18 april zal Slabbynck met de volledige bezetting van EX-RZ te zien als headliner van Polderrock in Oudenburg. Diezelfde maand brengt EX-RZ ook een nieuwe single uit, getiteld ‘Drone Operator’.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: