Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Greet Bosschaert & Elly van der Linden & Ootje

 

Ootje 

Met de Brugse illustrator Greet Bosschaert gaat het steeds beter, zo bewijst haar jongste prentenboek ‘Ootje het bruidsmuisje’, gemaakt in samenspraak met de Nederlandse auteur Elly van der Linden. Uitgeverij Clavis was op zoek naar een leuk boekje met duiding rond het gegeven ‘trouwdag’ en twee muizen die gaan trouwen. De muisjes gedragen zich als mensen, ze worden volwassen, verliefd en gaan trouwen. En op zo’n feest horen ook bruidsmuisjes. De tekeningen zijn een speelse weelde voor het oog en het resultaat is een kleurrijk en speels verhaal.

Greet Bosschaert: ‘Voor mij was het een uitdaging om dit verhaal boeiend, vrolijk en lieflijk in beeld te brengen. Omdat de 12 illustraties qua opvolging zo dicht bij elkaar lagen, was het net alsof ik een strip aan het tekenen was. Elk hoofdfiguurtje, genodigden, orkest, stoeltjes , bloemetjes… moesten bijna op elke prent terugkeren. De feestelijk uitgedoste genodigden waren een intens werk om te tekenen omdat alles correct herhaald moest worden. Ik wou de verhoudingen ook wel juist vandaar de grote bloemen. De bloemenweide refereert trouwens naar de mooie wilde bloementuin van Elly van der Linden. Ik vond het heerlijk om de twee bruidsmuisjes Ootje en Aafje te typeren. Detailwerk was ook weer aan de orde en dit kun je duidelijk zien in de illustratie waar de trouwring een muizenhol inrolt. De illustraties zijn gemaakt met kleurinkten en pastelpotloden.’ (LF)

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: