Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Nathan Daems Karsilama Quintet

Nathan Daems (Karsilama Quintet

 

Speciaal op verzoek van Vrijstaat O. werpt Nathan Daems zich ditmaal op Turkse zigeunermuziek. Deze klinkt door haar Arabische roots zeer oriëntaals, maar biedt net door die zigeunerinvloed een grote vrijheid op het vlak van improvisatie. Een kolfje naar de hand van deze muzikant dus.

Voor zijn concert, dat kadert in de 50ste verjaardag van de migratieakkoorden met Turkije en Marokko, stelde Nathan (sax, Turkse kaval) een repertoire samen met nieuwe composities en traditionals. Aan zijn zijde de Brugse violist Tcha Limberger, de Bulgaarse Roma Niki Alexandrov, de Griekse accordeonist Dimos Vougioukas en musicoloog Tristan Driessens (ûd). (PJG)

Zaterdag 6 december om 20.00 uur – www.vrijstaat-o.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: