Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Amina Claudine Myers Trio

Amina-Claudine-Myers-Trio-05-12-2014

Jazzpianist, -organist, -zangeres en -componist Amina Claudine Myers studeerde klassieke piano, maar vooral de kerk speelde in haar muzikale ontwikkeling een niet weg te denken rol. Het duurde niet lang voor zij kerkdiensten aan de piano opluisterde en een eigen gospelgezelschap oprichtte en leidde. Tel daar ook bij haar liefde voor blues, rhythm and blues en jazz en je krijgt een idee van haar veelomvattende interesse. In haar rijk gevulde carrière werkte zij zowel met andere, soms behoorlijk imposante gezelschappen – o.a. Liberation Music Orchestra van (de ons in juli helaas ontvallen) Charlie Haden, Lester Bowie Quintet, Art Ensemble of Chicago – als met eigen groepen.

Anno 2014 keert zij met een trio terug naar de roots van de jazz. Ook voor liefhebbers van the mighty Hammond B3 organ wordt 5 december ongetwijfeld een hoogdag. (PJG)

Vrijdag 5 december om 20.30 uur – http://www.dewef.be

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: