Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugge wordt fotografiestad

EXIT_DIPTIEK

Foto Maroesjka Lavigne Xiao Xiao XU

 

 

Stad Brugge en enkele private partners organiseren van zaterdag 13 december 2014 tot zondag 4 januari 2015 de tweede editie van BruggeFoto, een manifestatie met tentoonstellingen op negen locaties in het centrum van Brugge. Het is een festival dat getuigt van de grote diversiteit in de wereld van het fotografisch beeld, met aandacht voor documentaire reportages nieuwe stijl, fotografische essays en intimistische avant-garde.

Meer dan veertig binnen- en buitenlandse fotografen presenteren er hun boeiende fotoprojecten. En er staan toonaangevende fotografen op de affiche. Zij geven de bezoeker een inkijk in bijvoorbeeld een dwergenpretpark in China, het schoonheidsideaal in de Zuid-Koreaanse steden of het mysterie Noord-Korea.

44 Gallery en Fotohuis Academie Brugge organiseren tentoonstellingen op drie locaties, zo onder andere de grote expo Asia Express in de voormalige politiekantoren in de Hauwerstraat, met boeiende series van John Vink, Gert Jochems, Zaza Bertrand, Maroesjka Lavigne, Sanne De Wilde, Niels Stomps (NL), Xiao Xiao Xu (CN), Wolfgang Zurborn (DE) en nog tien andere fotografen. Ook de studenten van het Fotohuis Academie Brugge DKO laten er in de tentoonstelling The Family of Chinese de resultaten zien van hun onderzoek naar de Chinese aanwezigheid in Vlaanderen. In de Bogardenkapel draait het allemaal rond Japan en zijn Goro Bertz (JP/SW) en Tine Guns te gast. In het Confusiusinstituut in de Sint-Jorisstraat staat China centraal. We maken er onder meer kennis met de portretten van Willem Wernsen (NL) en Yee Ling Tang (NL). Het Concertgebouwcafé toont productiefoto’s van December Dance-gezelschappen. In de Schipperskapel brengt De Japanse Kawori Inbe donkere erotiek en loopt een merkwaardige negen uren durende film van Simon Buisson (FR) over het leven in Tokyo. In 44 Gallery is werk te zien van achtereenvolgens Franky Verdickt over het Mao-dorp Nan Jie Cun en Laura Lafon over de liefde en relaties in Turks Koerdistan. In de tuin van het Volkskundemuseum presenteert Max Pinckers beelden over de gevechtskunsten van de Gilde van de Hallebardiers. In de Cultuurhal loopt de expo Obscuur , een selectie foto’s van de fotowedstrijd Fotonale. Tenslotte is er nog de tentoonstelling van Musea Brugge 14-18 Oorlog in Beeld/Brugge in Oorlog in de Stadshallen. Moet er nog beeld zijn? (LF)

Info: BruggeFoto14 van 13 december tot 4 januari, www.bruggefoto.be.

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: