Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Agenda toneel december 2014

10 december 2014, 20.00 uur

De Gehoornden, Fc Bergman (CC Scharpoord – zaal Ravelingen)

FC Bergman is een jong gezelschap dat zijn wortels vindt in het Herman Teirlinck Instituut. Het gezelschap bestaat uit zes theatermakers, waaronder Stef Aerts en Matteo Simoni. Op korte tijd hebben zij een heel eigen theatertaal ontwikkeld, die buiten anarchistisch en licht chaotisch, vooral extreem beeldend en poëtisch is. FC Bergman won in 2009 de Jong Theater Prijs op Theater Aan Zee en werd al geselecteerd voor het Nederlandse Theater Festival. In De Gehoornden draait alles rond jaloezie, één van de meest wrange gevoelens. Wat zijn de gevolgen als helder nadenken niet meer mogelijk is en het groene monster het roer overneemt? Wat zijn de gevolgen van ontrouw en wanneer worden liefdes destructief? Op scene staat ook Rik Verheye die jaren terug zijn eerste theaterstappen in CC Scharpoord zette met het jongerentheater Appassionata.

Info t 050 63 04 30, cc.ticket@knokke-heist.be, Zaal Ravelingen, De Vrièrestraat 51, 8300 Knokke-Heist

*************************************************

29 november, 6, 12, 13, 19 en 20 december 2014, 20.00 uur

Stepping Out, Toneelkring Kunst Adelt Steenbrugge

Kunst Adelt opent het seizoen met Stepping Out van Richard Harris. In deze komedie spelen negen vrouwen en één man de hoofdrol. Ze vinden elkaar elke donderdag in een stoffi­g zaaltje voor hun wekelijkse tapdansles. De dansles is voor elk van hen een vlucht uit de sleur van elke dag. Alles lijkt ongestoord te gaan tot hun danslerares – een voormalige revuester – hen het plan voorlegt om mee te werken aan een grote benefietshow. Enthousiast beginnen ze te repeteren, maar hoe dichter de première nadert, hoe meer de zenuwen beginnen te spelen en hoe meer de kleine kantjes van de personages naar boven komen. De regie is in handen van Dominique Deckers.

Info http://www.kunstadelt.be, t 0487 76 62 48, toneelzaal ‘De 7 Torentjes’ Canadaring 41, 8310 Assebroek.

                                                 *********************************************** 

14 december 2014

M&J, TheaterTournee in ’T café, Soulbar Parazzar

Vorig jaar in april zat Soulbar Parazzar in Sint-Andries afgeladen vol voor de voorstelling Held van en met theatermaker Bart Claeys. Claeys trekt sinds 2005 langsheen Vlaamse cafés met zijn ‘TheaterTournee in ’t café.’ Met dit concept brengt hij intiem kamertheater, dicht bij het publiek. Dit jaar staan twee acteurs op scene. M&J is een stuk naar Donderdag van de Gentse auteur en acteur Pepijn Lievens, een geestige, hedendaagse variant op het klassieke Romeo & Julia verhaal. M&J gaat over een dorp en een straat, twee slagerijen en twee kinderen die verplicht zijn elkaar te haten. Donderdag werd twee jaar geleden en vorig jaar met veel succes opgevoerd in de Kopergietery. Claeys geeft nu een eigen twist aan het verhaal.

 Info Bart Claeys, t 0476/30 63 24, Parazzar, Torhoutse Steenweg 10, t 050 33 55 28 (reserveren aangeraden)

**************************************************

16 december 2014

Elektra, NTGent, Stadsschouwburg

Toen Johan Simons enkele jaren terug vertrok bij NTGent, werd de jonge regisseur Julie Van den Berghe naar voren geschoven om ‘de grote zaal’ te vullen. Van den Berghe studeerde in 2010 af aan de regieopleiding van de Amsterdamse Theaterschool en timmert gestaag aan haar weg. In 2012 regisseerde ze Olifant Jezus en daarna maakte ze het bejubelde Een lolita met Frank Focketyn en Els Dottermans. Recent stond ook Cyrano van haar hand in de Stadsschouwburg. Met Elektra waagt Van den Berghe zich aan de oud-Griekse klassieker van Sofocles. Wraak is het centrale thema. Wanneer is de vergelding voldoende? Wanneer komt er een einde aan het bloedvergieten? De rol van Elektra is voor Lien Wildemeersch. Servé Hermans speelt haar broer Orestes. De Gentse band Woolf zorgt voor de muziek.

Info Cultuurcentrum, t 050 44 30 60, cultuurcentrum@brugge.be, http://www.ccbrugge.be

***************************************************

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: