Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Muzikale ‘battle’ in De Werf

DASH! vs Pauni

DASH! o.l.v. Maarten Ornstein begon in 2005 als een octet, maar opereert sinds 2012 als trio in een klassieke bezetting van saxofoon (Ornstein), bas (Alex Oele) en drums (Eric Hoeke). Voor hun repertoire putten de muzikanten zowel uit jazz, blues en funk als uit etnische tradities (Balkan- en Indische muziek, Afrobeat).

Pauni Trio neemt een unieke plaats in binnen de Nederlandse muziekwereld: zangeressen Marielle de Winter, Juliette van Dijk en Iris Ficker – met een gedeelde passie voor en gespecialiseerd in Bulgaarse polyfonie – benaderen folkloremuziek op een frisse en vernieuwende manier. Bovendien laten zij zich graag uitdagen voor genre-overstijgende samenwerkingen.

Op vrijdag 21 november gaan de drie dames een muzikale ‘battle’ aan met de drie heren. Die combinatie werd eerder dit jaar al uitgetest en de mix van stijlen bleek – in de eigen woorden van Pauni Trio op hun website – “een ‘match made in heaven’ en gaf ons de spirit later dit jaar samen nog meer optredens te doen”. (PJG)

Vrijdag 21 november om 20.30 uurwww.dewerf.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: