Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

‘Academie Pop-uP Galerie’ 2de editie!

Daniël Dehulster 1ste laureaat

Anderhalve maand geleden namen Eddy Catry en Daniël Dehulster het initiatief voor een ‘Academie Pop-uP Galerie’ in de Langestraat, met als doel leerlingen aan de Academie Brugge DKO de kans te geven telkens gedurende 3 weken hun werken tentoon te stellen.

De start op 12 oktober, met Johan Reynaert en Daniël Dehulster zelf als eerste exposanten, bleek een schot in de roos, zodat men met vertrouwen het tweede luik aanvat. Dit keer staat Kasper Derycke in de kijker, een stadsgenoot die in 2009 zijn opleiding aan de Academie aanvatte in het atelier van Kathy Ackaert waar hij in het 4de jaar laureaat was en inmiddels het 6de jaar volgt. Van zijn hand zullen schilderijen, grafiek, tekeningen en collages te zien zijn.

Mede-exposant Dehulster won op 1 november jl. de Provinciale wedstrijd voor schilderkunst 2014 August Vermeylenfonds West-Vlaanderen. Wie benieuwd is naar zijn bekroonde werk kan de komende 3 weekends in de galerie terecht. (PJG)

Van zaterdag 15 november tot en met zondag 30 november in de Langestraat 83,

telkens op zaterdag en zondag, van 14.00 tot 18.00 uur.

Finissage op 30 november om 16.00 uur (open vanaf 14.00 uur).

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: