Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

NK#series – curated by Lien Dereere

TANK#series is het kunstenfestival van Het Entrepot. Het principe: een jonge curator of een groep jonge curatoren krijgt de kans om één avond volledig zelf in te vullen. Hiervoor krijgen ze een werkbudget, artistieke carte blanche en volledige ondersteuning door Het Entrepot.

Humor is een rode draad door het leven van Lien Dereere. Van altijd de clown van de klas, over komisch theater tot dolle personages in burlesque performances. Humor spreekt haar aan, in burlesque maar ook andere performances, omdat het vereist dat je jezelf niet al te serieus neemt. ‘It takes a smart person to outsmart an audience.’ Voor vrouwen blijft het echter niet simpel om een carrière in de humorwereld uit te bouwen. Het ‘staat’ niet echt bij een dame, lijkt het soms. De Witzige Weiber op TANK#series breken graag doorheen de muren van het mannenbastion genaamd comedy.

Op het programma onder meer Maud Vanhauwaert, finaliste van het Wereldkampioenschap Poetry Slam en van het Leids Cabaret Festival. Met haar ontroerend teksttheater kiest Maud er heel bewust voor om te wankelen tussen de poëzie en het podium. Ook te gast is Roosbeef. Roos veroverde de harten van velen met haar dwarse popliedjes met humorvolle en spitsvondige teksten. Ze won de Eerste Prijs voor Nederlands Talent op het gebied van licht eigentijds amusement. Deze dames worden geflankeerd door illustratrice Sabien Clement, fotografe Vicky Bogaert, cartooniste Fien Cools, de zotte dozen van defirmadanktu, schrijfster Hanne Lefèvre, jong theatertalent Joy Van den Driessche en de burlesque diva’s van The Divine Decadence Darlings.

Lien Dereere is de oprichtster en bezieler van Bruges’ Burlesque. Met haar workshops en lessen voor showgirls en evenementen zoals ‘Tease and Please’ vond ze de voorbije jaren een groeiende aanhang in Brugge en daarbuiten en bood ze een podium aan zowel plaatselijk talent als internationale sterren.

Aanvang: 14.11.14 om 20u00

Locatie: Het Entrepot

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: