Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

E Y E, lettercreaties van de familie Boudens

JDM1799R10x25

Foto Jan De Mylle

Van zaterdag 8 tot zondag 30 november stelt de Brugse familie Boudens haar recente creaties tentoon in het decor van Huis Standaert (Witte Leertouwerstraat 44) , ambachtsplek voor sierschouwen, moulures en ornamenten. De werken zijn gemaakt door Kristoffel, Pieter, Liesbet en Joke Boudens, in een scenografie met textiele lichtobjecten van (nicht) Hilke Boudens. Een bijzonder vijftal.

Pieter Boudens was de eerste van de vijf telgen van kalligraaf Jef Boudens om in de voetsporen van zijn vader te treden. Na een internationale opleiding startte hij 35 jaar geleden zijn eigen atelier. Naast vrij werk verzorgt hij opdrachten voor particulieren en overheidsinstanties.

Kristoffel Boudens genoot een opleiding tot kunstschilder, maar koos uiteindelijk voor letter- en tekstvormgeving en het kappen van letters in steen. De schilderkunst heeft zijn werk, denken en kijken blijvend beïnvloed.

Joke Boudens genoot een kunstopleiding in Brussel en is op zoek naar poëzie en schoonheid. Ze combineert tekstelementen en tekeningen, meestal op klein formaat, als sterk detaillistisch uitgewerkte miniaturen. Ze werkt met verschillende materialen als gouache, aquarel, inkt en bladgoud op papier.

Liesbet Boudens werkt op papier of op doek voor de grotere werken. Ze heeft zowel met de schilderkunst als met lettertekenen een band. Haar vorming tot kunstschilder bij Dan Van Severen heeft haar sterk beïnvloed.

Hilke Boudens is historica en styliste. Zij genoot een beeldende opleiding bij haar vader, kunstschilder-scenograaf Fernand Boudens. Ze is vooral actief als interieurvormgever, ontwerpt en creëert textiele accessoires en theaterkostuums en is een gedreven organisator en vormgever van artistieke projecten. (LF)

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: