Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Mark Turner ‘Return From The stars’

2357_Turner_PF1

De naam Mark Turner zal de jazzliefhebber die vertrouwd is met De Werf ongetwijfeld niet onbekend in de oren klinken. Niet alleen was de Amerikaan al eerder live aan het werk te zien op dat podium, hij is ook te horen op enkele cd’s van Kris Defoort die door het “huislabel” werden uitgebracht.

Deze saxofonist blijkt volgens getuigenissen van muzikanten met wie hij eerder samenspeelde absoluut géén last te hebben van een ego. Larry Grenadier, zijn bassist in de formatie FLY, bijvoorbeeld, verklaart over de ingesteldheid van Turner t.o.v. zijn andere groepsleden: “when he plays a solo, he’s trying to make everybody else sound good”.

Turner noemt zichzelf “a slow learner” en dat heeft dan niet te maken met de snelheid waarmede hij zaken oppikt, als wel met zijn werkproces en zijn geduld. ‘Lathe of Heaven’ is zijn recente – letterlijk langverwachte – cd en het is in de muziek van dat werkstuk dat hij op maandag 3 november graag het publiek wil laten delen. Aan zijn zijde: de snel rijzende ster Avishai Cohen (trompet), Joe Martin (contrabas) en Marcus Gilmore (drums). (PJG)

Maandag 3 november

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: