Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltips oktober

 

7 oktober 2014, 20.00 uur

Loop! Ultima Thule en HetPaleis, MaZ

Theater voor tieners is geen evidentie, maar HetPaleis blijft het jonge volkje met succes boeien. Samen met figurentheater Ultima Thule creëerde het huis Loop! Het verhaal speelt zich af tijdens een oorlog. Twee families spelen de hoofdrol. Er zijn twee broers en twee zussen. De ene broer vrijt met de ene zus, de andere met de andere. Er is geen vuiltje aan de lucht, tot de oorlog uitbreekt en een stom misverstand hun noodlot bepaalt. Ultima Thule staat bekend om zijn sobere, maar sterke ensceneringen. Op het podium: een tafel als decor, tien poppen, vier acteurs en twee muzikanten. Tekst en regie zijn van Wim De Wulf, artistiek leider van Ultima Thule, die recent de bijzonder succesvolle Gomaartrilogie creëerde. Focus Knack over Loop!: ‘Uitmuntend verwoord, gespeeld en vormgegeven figurentheater met een muzikale motor over het gewicht van een schuldgevoel.’

(Info Cultuurcentrum, t 050 44 30 60, cultuurcentrum@brugge.be, http://www.ccbrugge.be)

 

18 oktober 2014, 20.00 uur, MaZ

Rumble in da jungle, SinCollectief

 Wie een voorstelling van SinCollectief ziet, ontdekt dat theater vandaag geen grenzen heeft. Het jonge muziektheatergezelschap dat in 2009 werd opgericht, experimenteert met genres en stijlen, met muziek en dans, met sport en andere disciplines om uiteindelijk een product van hoge artistieke kwaliteit af te leveren. SinCollectief goochelt met vernieuwende kunstvormen als spoken word en slam poetry. Hun doel: de tijdsgeest en de grootstad vatten in muziek en theater. Inspiratiebron voor Rumble in da jungle is het legendarische gevecht tussen bokslegende Mohammed Ali en George Foreman uit 1974 in Kinshasa. SinCollectief maakt van de theaterzaal een boksring waarin acteurs, muzikanten en spoken word kunstenaars het beste van zichzelf geven.

(Info Cultuurcentrum, t 050 44 30 60, cultuurcentrum@brugge.be, http://www.ccbrugge.be)

 

25 en 26 oktober 2014

Jonge Snaken#Move, De Werf

 

Sinds vorig jaar heeft het Jonge Snaken festival van De Werf een nieuwe formule. Tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie brengt het huis familievoorstellingen die helemaal in het teken staan van beweging. Stilzitten is niet aan de orde. Op zaterdag 25 oktober staat Milestones op het programma: een muziektheatervoorstelling rond de befaamde jazzcomponist en -muzikant Miles Davis. Jazz is geen evident genre voor kinderen, maar Zonzo Compagnie weet perfect hoe ze die muziek verteerbaar moeten maken. Drie muzikanten creëren een interactief stuk waarbij de kinderen in een cirkel om het podium zitten en haast deel uitmaken van het decor. Nog op zaterdag is er Rauw van Kabinet K. Rauw is een dansvoorstelling over spelen, dromen en doen alsof. Over kind zijn, ook als dat niet kan. Over opgroeien in hachelijke omstandigheden, met als motto: wat je niet breekt, maakt je sterk. Op zondag zoeken drie jonge dansers in 3 op 3 naar een manier om de ultieme beweging te vangen. Ze galopperen en vliegen als dieren. Ze tikken en rollen tegen elkaar als dominosteentjes of balletjes.

(Info t 050 33 05 29, reservatie@dewerf.be, http://www.dewerf.be)

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: