Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Swing City – part three

 

Parazzar is de plaats van afspraak voor het derde caféconcert in de reeks ‘Swing City’. Niet zomaar een lukrake keuze, deze locatie, want van alle podia in de diverse muziekkroegen in Brugge is dit ongetwijfeld het meest geschikte om Ben Sluijs (sax) en Erik Vermeulen (piano) te ontvangen. Een uiterst geconcentreerd èn gedisciplineerd publiek dat bereid is tot een en al aandacht en volledige overgave, is immers een conditio sine qua non om de muziek van deze fine fleur van de Belgische jazz geheel tot haar recht te doen komen.

Sluijs en Vermeulen spelen sinds decennia samen en brachten begin dit jaar hun derde cd als duo uit. ‘Decades’ (W.E.R.F. 117) is opnieuw een schitterend werkstuk geworden, dat ondergetekende bij deze zonder aarzelen aanraadt. Beter nog is de verzamelbox aan te schaffen, waarin naast de recente cd ook ‘Stones’ (W.E.R.F 081) en ‘Parity’ (W.E.R.F. 086).

“Ze kennen elkaar al zo lang en toch blijven ze zoeken naar elkaar. Dat is wat luisteren naar dit duo zo spannend maakt.”, aldus Josse De Pauw in de liner notes op ‘Decades’. Zo hoort u het ook (nog) eens van een ander! (PJG)

Woensdag 24 september om 20.30 uur in Parazzar – gratis, mits reservatie!

www.parazzar.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: