Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Swing City – part two

ComproOroLatinCollective

Voor het tweede caféconcert van het ‘Swing City’-vierluik viel de keuze op Compro Oro Latin Collective. Dit Gents muziekcollectief dankt zijn ontstaan (in 2012) aan de voorliefde van vibrafonist Wim TJ Segers voor latin jazz uit de jaren vijftig en zestig, en aan zijn bewondering voor de muziek van Cal Tjader in het bijzonder. Andere bronnen van inspiratie bij het schrijven van eigen composities: Mongo Santamaria, Marc Ribot, Eddy Palmieri, Clare Fisher, Mulate Astatke, Bobby Hutcherson.

Het vijftal dat op 21 september voor een verhitte sfeer in ’t Zwart Huis zal zorgen, telt naast Segers verder in de rangen: Bart Vervaeck (gitaar), Robbe Kieckens (conga’s),                                   Mattias Geernaert (bas) en Frederik Vandenberghe (drums). De aandachtige lezer zal het ongetwijfeld hebben gemerkt: in dit instrumentarium flink wat ruimte voor percussie, daarentegen géén spoor van hout- en koperblazers, wat deze groep vrij uniek maakt.

Om het publiek vooraf al naar de juiste temperatuur te voeren, wordt beroep gedaan op DJ Fallujazz, die na afloop van het optreden bovendien de opdracht krijgt de concertgangers dansend de nacht in te sturen. (PJG)

Zondag 21 september om 20.30 uur in ’t Zwart Huis – gratis

www.bistrozwarthuis.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: