Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Bas Bulteel Trio presenteert ‘Coming Home’

2014-09-19-bas-bulteel_willy-schuyten

Bas Bulteel

Pianist, componist en Oostendenaar Bas Bulteel volgde muziekonderricht achtereen- volgens in De Haag (bij Rob Van Bavel) en Utrecht (Bert Van den Brink) en schreef zich in voor master classes o.a. bij Barry Harris en Fred Hersch. Stuk voor stuk grote namen in het jazzmilieu dat hij in de loop van de daaropvolgende decennia dan ook volop heeft verkend, als pianistiek begeleider in tal van binnen- en buitenlandse groepen.

Toch beperkte zijn activiteit zich geenszins tot die ene niche: ook in het zgn. popgenre verleende aan (o.m.) Jo Lemaire, Praga Khan, The Three Degrees en zelfs The Supremes in de hoedanigheid van freelance toetsenman muzikale hand- en spandiensten.

Hoewel hij het Bas Bulteel Trio reeds in 2011 in het leven riep, achtte hij pas dit jaar de tijd rijp voor een eerste cd. ‘Coming Home’ (W.E.R.F. 121) bevat 12 eigen composities en 1 cover (‘Everything I Love, Cole Porter) en wordt mee volgespeeld door Bart Denolf (contrabas) en Bruno Castellucci (drums). (PJG)

Releaseconcert op vrijdag 19 september om 20.30 uur in De Werf

Info & tickets: www.dewerf.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: