Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Swing City – part one

Swing City – part one

copyright Neil Kirby all rights reserved

Andy De Clerck (foto Neil Kirby)

Het eerste caféconcert in de aanloop naar en als teaser voor Jazz Brugge 2014 wordt toevertrouwd aan Andy Declerck Trio + Vibes.
Dit trio, met aan de zijde van Declerck (saxofoon, fluit, EWI 4000s electric wind instrument) de Finse bassist Jouni Isoherannen en drummer Simon Segers, brengt “een mix van traditionele jazz, funk en nu-jazz”. Wat men zich daar concreet moet bij voorstellen, valt te beluisteren op ‘Introspectivity’ (Rail Note Records, januari 2012).
Special guest, zowel op die cd als tijdens het concert op 17 september, is vibrafonist Pieter Claus, met Sinister Sister onlangs nog te zien op September Jazz (waar trouwens ook Simon Segers optrad, als lid van Black Flower).
Opgelet: oorspronkelijk – en in enkele gepubliceerde aankondigingen ook zo vermeld – zou Het Visioen de locatie zijn voor dit optreden. Wegens sluiting van dit etablissement diende uitgekeken naar een ander geschikt oord en dat is Crea Café (gelegen naast Kinepolis) geworden. (PJG)
Woensdag 17 september om 20.30 uur in Crea Café – gratis

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: