Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jan De Haas keert terug als leader of the pack

2014-09-13-jan-de-haas

Meer dan een decennium geleden bracht vibrafonist/drummer Jan De Haas ‘Doing My Thing’ (W.E.R.F. 040) uit, naar mijn bescheiden mening nog steeds een – misschien te weinig ontdekte – parel in de catalogus van dat label. Sindsdien was hij enkel te horen als sideman bij projecten van anderen. Nu is er eindelijk ‘Dreams Ago’ van Jan De Haas Vibes Quartet, intussen al nummer 123 op dat Brugse label.

 

Benny Claeysier over deze muzikant: “Ruim 10 jaar na zijn vorige cd als leader komt Jan De Haas met een opvolger. Hij is zeer karig met het uitbrengen van cd’s, maar levert dan wel telkens een product af dat er staat! ‘Dreams Ago’ bevat vooral eigen composities, maar ook standards van o.a. John Coltrane. Een werkstuk dat zeer toegankelijk en mainstream is, maar toch verrassend hedendaags en een zeer breed publiek kan aanspreken.”

Zoals steeds bij releaseconcerten in De Werf is er mogelijkheid om te kiezen voor de formule van inkomticket + cd: samen € 17,50, voorwaar een aantrekkelijk aanbod vermits ‘besparen’ de komende jaren het dictaat wordt! (PJG)

Zaterdag 13 september om 20.30 uur – info & tickets: www.dewerf.be

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: