Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Gidsbeurten doorheen het landschap van Jazz Brugge 2014

Affiche Jazz Brugge 2014 definitief kopie 2.indd

Voor wie met ongeduld de dagen naar Jazz Brugge aftelt en de wachttijd tot begin oktober  nog erg lang lijkt, is er soelaas. Vooraf wordt de gelegenheid geboden zich gedurende drie donderdagavonden onder te dompelen in de sfeer van editie 2014. Men begeve zich daarvoor naar de foyer van De Werf.

Zoals intussen genoegzaam bekend, zijn er tijdens de reeds zevende aflevering van dit festival voor het eerst twee themadagen: de openingsdag is volledig gewijd aan Belgische jazz, op de slotdag ligt de focus op een van de grootste Europese labels, ECM (voluit Edition of Contemporary Music).

Waarom het in 1969 door de Duitser Manfred Eicher opgerichte ECM-label zo toonaangevend en gereputeerd is en waarin de eigenheid ervan ligt, duidt ervaren jazzgids Chris Vervaet in twee afleveringen: aan de hand van menig muziekfragment zal hij de luisteraar loodsen doorheen de omvangrijke catalogus die onderhand ruim 1.200 titels telt. Een initiatief van Vormingplus en De Werf.

Een week later geeft hij als introductie op de jazz vierdaagse een hele luisteravond lang commentaar bij de bekende en minder bekende Europese namen die dit jaar voor de affiche van Jazz Brugge werden uitverkoren. (PJG)

 

Donderdag 11.09 en donderdag 18.09 om 20.00 uur: ‘Focus op het ECM-label’

€ 15,00 voor de beide avonden – inschrijven via reservatie@dewerf.be

Donderdag 25.09: ‘Inleiding op het programma van Jazz Brugge 2014’

Gratis, maar reservatie aangewezen – via reservatie@dewerf.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: