Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneelagenda september

12, 13 en 14 september 2014

Disney’s Beauty and the Beast, KotéKoer, Stadsschouwburg

Verschillende voorstellingen

 Het musicalgezelschap KotéKoer wordt stilaan een vaste waarde in Brugge. In september 2009 zetten ze met succes hun eerste musical op. Met Peter Pan in 2011 verkochten ze vijf keer de Stadsschouwburg uit en werden ze genomineerd voor de Vlaamse musicalprijs voor beste amateurproductie. Dit jaar trappen ze het culturele seizoen op gang met de Disney klassieker en Broadway productie Beauty and the Beast. Dit sprookje vertelt het verhaal van een jonge, verwende prins. Als een oude bedelares hem op een nacht om onderdak vraagt, wijst hij haar geschenk, één roos, af. De oude vrouw die eigenlijk een beeldschone tovenares is, verandert hem daarop in een afschuwelijk beest … De cast is indrukwekkend: 50 acteurs/zangers staan op scene, begeleid door een 19-koppig, professioneel orkest.’  Info t 0494 40 59 99, http://www.batb.be

  

13 en 14 september 2014

Wijland, Tuning People, Tillegem Bos

15.00 uur

 De Werf zet al jaren het meer experimentele werk op het programma. Het gezelschap Tuning People past perfect binnen dat plaatje. Het gezelschap is sinds 2003 actief en volgt een zeer eigenzinnig parcours waarin ze telkens op zoek gaan naar nieuwe theatervormen. De artistieke kern bestaat uit vormgever en geluidsontwikkelaar Wannes Deneer, theatermaker en acteur Jef Van gestel en danseres en choreografe Karolien Verlinden. Per project werken andere artiesten mee. Hun voorstelling Leeghoofd, eerder ook in De Werf te zien, werd dit jaar geselecteerd voor het Theaterfestival. In Wijland nodigt Tuning People een grote groep mensen uit om de natuur in te trekken en daar een ‘één-uur-dorp’ te bouwen. Een dorp dat ontstaat in de fantasie van het publiek en bestaat uit bewegende objecten, bizarre klankinstallaties en een massachoreografie.’  Info t 050 33 05 29, reservatie@dewerf.be, http://www.dewerf.be

 

 29 en 30 september 2014, 1 en 2 oktober 2014

Kamer 411, ’t Arsenaal

20.00 uur, Biekorf

 Voor Kamer 411 slaan twee grote namen uit het Vlaamse theaterlandschap de handen in elkaar. Actrice Bien De Moor was jarenlang vast verbonden aan de KVS in Brussel, speelde bij Het Nationale Toneel in Nederland en speelde verschillende opmerkelijke filmrollen in binnen – en buitenland. Regisseur Franz Marijnen startte zijn carrière midden jaren ‘60 in het Mechels Miniatuur Teater. Hij werkte met de bekende Poolse theatervernieuwer Jerzy Grotowski, stond aan de wieg van het Ro Theater en was in de jaren ’90 intendant van de KVS. Sinds 2012 is hij terug in België. Na de succesvolle samenwerking in De Meiden in 2005 presenteren De Moor en Marijnen de monoloog Kamer 411. In een hotelkamer staat een vrouw voor een spiegel: ze observeert haar lichaam, ziet elk gebrek, elke rimpel en elk litteken. De vrouw wacht op iemand, maar levert haar wachten wat op? Kamer 411 is een stuk over een liefde die nog smeult, maar niet meer wil branden. ‘Fysiek en intiem theater zoals je dat zelden op onze podia tegenkomt’, zo stond in De Standaard. Info Cultuurcentrum, t 050 44 30 60, cultuurcentrum@brugge.be, http://www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: