Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Niet gewoon de zoveelste avond openluchtfilm

affiche openluchtfilm 2014

Filmavonden op strand, in park of op (binnen)plein zijn sinds jaren een wezenlijk en vertrouwd ingrediënt van het gevarieerd aanbod aan zomerse evenementen in juli en augustus. De combinatie van een vertoning bijwonen op een andere plek dan de donkere filmzaal en dus tezelfdertijd tóch van de zomeravond buiten kunnen genieten, is ongetwijfeld een van de redenen waarom die initiatieven steevast zoveel bijval kennen. Logisch gevolg van het opzet om zoveel mogelijk belangstelling te wekken: bijna onvermijdelijk valt de keuze op langspeelfilms, en in het bijzonder “commerciële successen”. Hoewel daar zeker begrip voor kan worden opgebracht, is dat niettemin best jammer.

Het siert dan ook de Cultuurdienst van Stad Damme dat men zich op 21 augustus duidelijk profileert t.o.v. andere openlucht filmavonden door een affiche met 4 kortfilms, bovendien van eigen bodem. Worden na elkaar vertoond: ‘Dood van een Schaduw’, ‘Kus me zachtjes’, ‘Tweesprong’ en ‘Mont Blanc’.

Bram Gilté, cultuurbeleidscoördinator en diensthoofd Vrije Tijd: “Het is ook ons standpunt dat de kortfilm niet moet onderdoen in kwaliteit t.o.v. de grotere broer, vaak integendeel. De selectie van de kortfilms gebeurde door de cultuurdienst en meer bepaald door mijn collega Ellen Van Rie die ook instaat voor de programmatie van onze maandelijkse films in De Cultuurfabriek. We konden onze eigen selectie wel vereenvoudigen door gebruik te maken van de verschenen DVD met “de beste Vlaamse kortfilms 2012”. Meer info: http://www.kortfilm.be/dvd/selected-shorts-15

of http://www.daltonshop.be/kortfilms/selected-shorts-dvd/selected-shorts-15-de-beste-vlaamse-kortfilms.html”. (PJG)

 

Donderdag 21.08 om 21.30 uur in de binnentuin van De Cultuurfabriek – gratis

(bij regenweer: podiumzaal)

Info: vrijetijd@damme.be – 050/28 84 55

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: