Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De (donkere) moods van Melanie De Biasio

melanie-de-biasio-nodeal-cmyk-credit-Olivier-Donnet

Foto Olivier Donnet

2014 is in de carrière van Melanie De Biaisio ontegensprekelijk een uitstekend jaar: sinds  haar tweede cd ‘No Deal’ (be)vestigt ze moeiteloos haar naam zowel op de podia als in de pers binnen en buiten de eigen landsgrenzen. Een greep ter illustratie: in juli jl. op de main stage van Gent Jazz en in KluB C tijdens Rock Werchter; het voorprogramma mogen verzorgen tijdens de Europese zomertournee van het fantastische Eels; in juni een hele pagina aan de in Charleroi geboren zangeres gewijd in het Engelse magazine Mojo (toch niet bepaald het minste van de muziekbladen)…

Ging ze op het in 2007 verschenen debuut ‘A Stomach Is Burning’ nog voluit voor rechttoe rechtaan vocale jazz, dan bewandelt ze op haar recente album ook nog andere paden, wat ongetwijfeld haar groeiende populariteit bij een breder publiek (mee) verklaart. Toch blijft het jazzelement tijdens haar optredens een prioritaire plaats innemen. Aan Mojo zegt ze daarover dat de groep de stukken die zullen worden gebracht pas een kwartier voor aanvang kiest en dat de concerten worden opgebouwd vanuit collectieve improvisatie met als gevolg dat ze telkens verschillend zijn. Wie er op 6 augustus bij is, wordt dus getuige van een letterlijk unieke performance.

PS: niet onaardig als anekdote is dat Melanie De Biasio in 2007 op Pukkelpop even op het podium stond met Sophia, de groep die vorige week ook al optrad in het kader van Moods! (PJG)

Woensdag 6 augustus om 21.30 uur op het binnenplein van Gruuthuse

(bij minder gunstige weersomstandigheden: in de Stadsschouwburg)

  1. moodsbrugge.be

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: