Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een drukke zomeragenda: van Vama Veche tot Uitzomeren

 

EDM_6162

Foto Ellen De Meulemeester

 Niets te doen in Brugge? Als we de zomerkalender zorgvuldig overlopen, dan wordt meteen één zaak heel duidelijk: we zullen in juli en augustus niet veel in ons kot zijn! Maar wat meer is: door een betere spreiding van de zomerse evenementen, is kiezen niet langer verliezen. ‘We hebben met de culturele actoren rond de tafel gezeten en samen een heldere zomeragenda voor Brugge opgemaakt,’ zegt Schepen van Evenementenbeleid Annick Lambrecht.

 

‘Vandaag de dag komt er heel veel op ons af en eigenlijk willen we zo weinig mogelijk missen. Vroeger gebeurde het geregeld dat er moest worden gekozen tussen twee of meer evenementen die gelijktijdig plaatsvonden in Brugge. Door met iedereen te communiceren en een kalender op te maken, hebben we dit willen vermijden. Spreiden in tijd en ruimte, dat is evenementenbeleid’, verduidelijkt Schepen Annick Lambrecht. ‘Vroeger gebeurde het ook wel dat verschillende activiteiten steeds weer op slechts een aantal locaties werden ingepland, zodat de buurt daar (te) vaak geconfronteerd werd met bijvoorbeeld extra lawaai. Ook daaraan hebben we een mouw gepast, want nu hebben we bijvoorbeeld het Sebrechtspark ingeschakeld zodat het Astridpark wat ontlast wordt.’

En dat het een drukke zomer wordt, bewijzen Vama Veche, Cactusfestival, Klinkende Kroegen, Burgrock, Brugge Tripeldagen, MAfestival, Moods!, Benenwerk, WeCanDance… Over al deze activiteiten leest u meer in deze en de komende edities van EXit.

Ook Brugge Plus draagt met vijf evenementen bij tot een sfeervolle hot summer. Een summ(i)er overzicht:

–              Filmophetstrand in Zeebrugge: elke donderdag in juli en augustus vormt het strand van Zeebrugge het decor voor een gratis openluchtbioscoop. In de namiddag (14.30 en 16.30 uur) worden twee jeugdfilms vertoond, waarvan de tweede telkens geselecteerd wordt door het Jeugdfilmfestival. Om 20.00 uur staat de hoofdfilm op het programma. Dit jaar vindt Filmophetstrand plaats op het evenementenplatform naast de St. George’s Day Wandeling.

–              Uitwijken: op 14, 15, 16, 17 en 18 juli trekt het Spaanse gezelschap Leandre & La Tal naar vijf Brugse wijken (Koolkerke, Sint-Pieters, Sint-Kruis, Ver-Assebroek en Sint-Andries). Vijf avonden na elkaar brengen ze de voorstelling ‘Démodés’, die ook te zien zal zijn tijdens het gratis circusfestival Cirque Plus.

–              Cirque Plus: humor, acrobatie, een vleugje emotie en heel veel sfeer zijn de rode draad doorheen dit driedaagse circusfestival op 19, 20 en 21 juli. Op het gezellige terras onder de bomen in de tuin van het Grootseminarie kun je even tot rust komen, een hapje eten en iets drinken.

–              Lichtfeest Lissewege: het ‘witte’ polderdorp wordt in het weekend van 22 en 23 augustus nog een tikkeltje gezelliger. Een keer per jaar staat Lissewege in het teken van het licht. Daar zorgen tal van diverse artiesten voor. De combinatie van poëzie en muziek, vuurinstallaties, kunst en straattheater zorgt voor een intieme en gezellige sfeer. Het Lichtfeest is gratis en vindt plaats in het oude centrum van Lissewege.

–              Uitzomeren: op 29, 30 en 31 augustus wuiven we zomervakantie uit in het Sebrechtspark. Op vrijdag en zaterdag zorgt Cinema Lumière voor een filmavond.  Op zondag vormen straattheater, muziek (Radio Oorwoud) en een heerlijke hap het menu van de dag. (ADC)

Info:  www.bruggeplus.be of bij In&Uit, ’t Zand 34, 8000 Brugge of 050 44 20 02.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: