Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Op 4 juli swingt de Burg!

The Bare Necessities

“Goede raad en echt niet duur”, zoals een beroemde stadsgenoot – ik geef toe: in een geheel andere context – zong: wie in deze tijden van alles allesoverheersende voetbalgekte snakt een avond lijf en leden los te kunnen gooien, krijgt daartoe op 4 juli volop de gelegenheid.

In het openingsluik van een tweedaagse presenteert Fedekam West die avond de eerste Brugge Swing Night, waarmee de organisatie meteen een nieuwe traditie wil inluiden. Blaasmuziek koppelen aan een andere kunstvorm, is de doelstelling, en voor de try-out viel de keuze op de combinatie van bigband en zang. Concreet vertaald: komende vrijdag  delen Swing Time Society en The Bare Necessities de affiche.

Swing Time Society beheerst een gevarieerd en uitgebreid repertoire (meer dan 200 nummers!) van grote swingklassiekers, hedendaagse jazz, pop, dans- en filmmuziek en muziek uit het “lichtere genre”. Begin maart slaagde deze bigband er in tot tweemaal toe de Magdalenazaal  met enthousiastelingen vol te laten lopen.

Het Brugse koor The Bare Necessities – inmiddels ruim 15 jaar jong en actief – zingt meerstemmige liederen uit het lichte repertoire van jazz, musical en filmmuziek en kenmerkt zich door een afwisselend programma in een sfeer van romantiek en nostalgie.

Tijdens die eerste Brugge Swing Night verzorgt elk van de acts een afzonderlijk programma, maar ze delen (en vullen) ook letterlijk het podium om samen een aantal nummers te brengen. (PJG)

Vrijdag 4 juli om 20.00 uur – (ongenummerde) tribunekaarten à 15 euro zijn vooraf bij Fedekam West (050/31 87 64) of ter plaatse op de Burg te koop vóór aanvang concert.

Info over de optredende groepen: www.bare-necessities.bewww.swingtimesociety.be

Voor het volledige programma van de tweedaagse: www.fedekam.com

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: