Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Confuciusinstituut presenteert Chinese volksmuziek uit Jiangsu

molihua 5

Dat Brugge enkele jaren geleden als locatie werd uitverkoren voor een Belgische vestiging van het Confuciusinstituut – wereldwijd: 300 instituten! – is in deze stad nog te weinig bekend en zou haar bewoners nochtans best met enige trots mogen vervullen. Voor de oprichting ervan in een historisch beschermd pand in de Sint-Jorisstraat, sloegen de universiteit in Hangzou en Howest de handen in elkaar. Verspreiding (en visibiliteit) van de Chinese cultuur en taal heet de missie en dit betracht het instituut door een aantrekkelijk aanbod dat zich richt op zowel de hogeschoolstudent als de geïnteresseerde leek en iedereen die om professionele of persoonlijke redenen met China in contact komt. Activiteiten zoals het Festival van de Chinese Letterkunst (afgelopen weekend in het Provinciaal Hof) en concerten moeten bijdragen tot extra naambekendheid.

Op 29 juni is er de gelegenheid een delegatie van de Jiangsu Performing Arts Group uit Nanjing te beluisteren: het “Jasmijn” ensemble vult het podium van het neogotische gymnasium van Hogeschool West-Vlaanderen met een batterij traditionele Chinese instrumenten. Vakmanschap en virtuositeit vinden elkaar in een lofzang op het land en volk bezuiden de Yangzi-rivier, het unieke 19de eeuwse kader doet de rest. Dit optreden –  het enige in Vlaanderen want de Chinese groep heeft het Confuciusinstituut Brugge op de valreep  aan zijn tournee door België toegevoegd – is gratis en wordt gevolgd door een receptie en gelegenheid tot meet & greet met de artiesten. Wie dit uniek concert wil meemaken moet zich vooraf  registreren via mail: confucius@howest.be (PJG)

Zondag 29 juni om 19.30 uur in de neogotische zaal van Howest.

Opgelet: inkom en parking via Klaverstraat 52!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: