Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Tepfer, Dan: een moedig man.

danfivepedalscover-LR

Met het bijna laatste concert van zijn muziekseizoen – Dan Tepfer solo – zal Vrijstaat O. ongetwijfeld zowel liefhebbers van jazz als van klassieke muziek weten te intrigeren.

Tepfer won als jongeling van 24 al de prestigieuze Montreux Jazz Festival Solo Piano Competition en vertoefde in recente jaren aan de zijde van illustere jazzgroten als Lee Konitz, Paul Motian en Gary Peacock.

Op 24 mei brengt hij zijn solo performance (en cd) ‘Goldberg Variatons/Variatons’, waarin hij het risico aandurft van een geheel aparte  aanpak van het overbekende werk van Bach. Middels eigen variaties op de gekende Goldbergvariaties geeft hij zijn persoonlijke commentaar en combineert op die manier Bach met eigentijdse improvisatie. Het is in spanning afwachten of Tepfer dat tot een goed einde brengt. Vorig jaar slaagde hij daar alvast in, toen hij het publiek hier te lande in een uitverkochte zaal (De Bijloke) voor het eerst liet proeven van dat bijzondere project, met achteraf zeer lovende reacties. Hopelijk kan hij dat huzarenstuk herhalen in het unieke decor van Vrijstaat O. (PJG)

Zaterdag 24 mei om 20.00 uur – www.vrijstaat-o.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: