Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De Werf haalt Oliver Lake (opnieuw) naar Brugge

oliver lake 1

In de papieren en/of digitale agenda van al wie zich jazz aficionado noemt, hoort voor de datum van 14 mei al weken gemarkeerd te staan: Oliver Lake komt naar Brugge! Inderdaad zijn de programmatoren van De Werf er (opnieuw) in geslaagd deze Amerikaanse altsaxofonist, die al decennia in de premier league van de jazz “speelt”, naar het podium van het Kunstencentrum te halen.

Lake maakte vooral naam als medeoprichter van het World Saxophone Quartet (met verder Julius Hemphill, Hamiet Bluiett en David Murray), wereldwijd meer dan twintig jaar het belangrijkste ensemble in zijn genre. Daarnaast leidde hij enkele kleinere formaties, waaronder zijn trio met Andrew Cyrille (drums) en Fred Hopkins (bas) waarmee hij ook in De Werf aantrad. Overigens is Lake daar intussen al voor de vierde keer te gast, want eerder zowel in duo met Borah Bergman als in het Quartet van Sonny Simons.

Ook dit keer is Lake in fraai gezelschap: Trio Generations telt 2 muzikanten die in De Werf intussen vriend aan huis zijn – de met zijn instrument dansende bassist Joe Fonda en pianist Michael Jefry Stevens  – en de jonge Oostenrijkse drummer Emil Gross als vertegenwoordiger van de derde generatie.

 

We schreven het al in de “papieren” Exit van mei en volharden: “Ongetwijfeld een aanrader, dit concert!” (PJG)

 

TRIO GENERATIONS + OLIVER LAKE (USA)  – woensdag 14 mei om 20.30 uur – www.dewerf.be

 

 

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: