Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

AMOK op Moederdag!

A4

Op 11 mei zullen op het podium van Parazzar weer goede onderlinge  afspraken nodig zijn om elk van de aantredende muzikanten voldoende beweeg- en speelruimte te bieden, zodat ieder er naar hartenlust tegenaan kan. Het kwartet intrigeert alvast nog voor één noot van zich te hebben laten horen, omdat in de meegebrachte instrumenten de baritonsax tweemaal is vertegenwoordigd.

Amokmakers van dienst:

Peter Verdonck (baritonsax): behalve als saxofonist in diverse groepen, ook actief als componist van (voornamelijk) kamermuziek voor uiteenlopende bezettingen.

Eric Vagnon (baritonsax): sloeg al vrij vlug het pad in van meer hedendaagse en geïmproviseerde muziek en legde sindsdien een indrukwekkend parcours af.

Peter Jacquemyn (contrabas): veelzijdig kunstenaar, wiens  concerten  – omschreven als “liefdevol worstelen  met de contrabas” – even spectaculair zijn als zijn sculpturen.

Mark Sanders (drums): zeer gerenommeerd en bijgevolg ook druk gesolliciteerd muzikant, zoals blijkt uit het feit dat hij al aan 120 cd’s heeft meegewerkt.

De beide meest recente concerten in Parazzar (Vandermark & Nilssen-Love; Swedish Azz) waren uitverkocht, geef ik voor de goede verstaander vrijblijvend als goede raad mee. (PJG)

Zondag 11 mei om 20.00 uur – www.parazzar.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: