Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

22 snaren en een stukje hout…

final 22nd strings (c) Jesse Vrielynck

Foto Jesse Vrielynck

JazzLab Series zendt ook in april muzikale zonen en dochters uit voor een tournee van 9 concerten doorheen Vlaanderen.

Uit de ontmoeting van bassist (en jazzprogrammator van De Bijloke) Kristof Roseeuw met de Deense gitarist Jakob Bro ontsproot uiteindelijk een zeskoppig gezelschap waarvan de ietwat bevreemdende naam – 22 Strings and a Piece of Wood – meteen aangeeft dat voor een ongewone bezetting werd gekozen. De instrumenten van Roseeuw en Bro tellen samen met die van Yannick Peeters (bas), Seraphine Stragier (cello) en Frantz Loriot (altviool) 22 snaren; het mondstuk van de saxofoon in handen van Steven Delannoye vertegenwoordigt het eenzaam stukje hout. Een naar jazznormen inderdaad merkwaardige bezetting en in meer dan één opzicht, want met 2 bassen en zonder enig percussie-instrument.

Bro schreef voor dit sextet een aantal originele stukken, maar goot ook ouder werk van zijn hand in nieuwe arrangementen. Twee van de concerten worden opgenomen: of dit ook een cd-release van het ensemble impliceert is op dit moment nog niet duidelijk, maar behoort tot de mogelijkheden… (PJG)

Vrijdag 25 april om 20.30 uur in De Werfwww.dewerf.be

Zondag 27 april om 17.00 uur in Vrijstaat O.www.vrijstaat-o.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: