Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Restless Soul Sleep: nieuw werk van Peter Jonckheere

 

Restless Soul Sleep

copyright Peter Jonckheere

Vanaf zondag 27 april kan men in galerie Pinsart (Genthof 21, 8000 Brugge) terecht voor een expo met nieuw werk van Peter Jonckheere.

Sinds 1987, het jaar van zijn afstuderen aan het Hoger Sint-Lucasinstituut (afdeling toegepaste grafiek), stelde deze Brugse kunstenaar op geregelde tijdstippen in meerdere steden van dit land, maar ook in  Engeland, Frankrijk en Tsjechië, solo of in groep tentoon. Zowel de Provincie West-Vlaanderen als het Groeningemuseum heeft werk van hem aangekocht en schilderijen van zijn hand sieren zelfs de muren van een B&B in deze stad.

In zijn oeuvre  staat steevast het naakte mannenlichaam centraal. Kijken naar die weerloze lijven die vaak een getormenteerde aanblik bieden, is nooit een vrijblijvend gebeuren en laat nimmer onberoerd. Zelf valt ondergetekende altijd ten prooi aan een mengeling van gevoelens, waarvan vaak niet duidelijk is welke de bovenhand haalt: onbehagen of mededogen…

Liever dan zelf toelichting te geven bij zijn werken, verkiest de kunstenaar andere mensen hun eigen “invulling” te horen geven. Daartoe krijgt iedere bezoeker van deze expo volop de gelegenheid, vanaf komende zondag tot en met 8 juni. (PJG)

Vernissage op zondag 27 april 2014 vanaf 15.00 uur, met inleiding door Hans Eneman.

Expo van 27 april tot en met 8 juni (vr – za – zo, telkens van 14.00 uur tot 18.00 uur).  www.pinsart.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: