Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneelagenda april

13 april 2014, 20.00 uur

Lodewijk, de koningspinguïn (vanaf 8 jaar)

Gevestigde waarde Dimitri Leue herneemt dit jaar één van zijn meest succesvolle stukken. Lodewijk, de koningspinguïn werd voor het eerst opgevoerd in 2003 en werd meteen een publiekslieveling. Het stuk speelt zich af in het koudste zuiden en vertelt het verhaal van een ‘waggelaar,’ een twijfelaar en hoe je via twijfelen tot dromen kan komen. Net als in zijn voorgaande producties zoekt Leue de spanning op tussen vertellen, zingen, muziek en beeld. De muziek is van saxofonist Benjamin Boutreur, lid van onder meer Flat Earth Society en wordt live opgevoerd. Leue: ‘Mijn verzoek was om geen klassieke muziek te componeren, maar meer vanuit de jazz te denken.  HETPALEIS noemt het een warm en tijdloos verhaal dat tot de verbeelding blijft spreken.

Info Cultuurcentrum, t 050 44 30 60, cultuurcentrum@brugge.be, ww.ccbrugge.be

                                                          ************************************ foto Frustration Island

18, 19, 24, 25 en 26 april 2014, 20.00 uur

Frustration Island, Werkgroep 66

 Werkgroep 66 grasduint dit keer in het repertoire van de Kakkewieten. Dit gezelschap met onder meer Adriaan Van den Hoof, Dimitri Leue, Koen De Graeve en Tine Embrechts werd opgericht in 1995 en was jaren bijzonder populair bij jong en oud. Werkgroep 66 speelt Frustration Island, een stuk uit 2004. Frustration Island is een chaotische bewerking van de Odyssee van Homeros. In het stuk keert de held Odysseus na de overwinning op de stad Troje terug huiswaarts met zijn strijdmakkers. De terugtocht is er één met vele gevaren en verleidingen. Niet zonder humor beschrijft het stuk hoe het komt dat Odysseus er tien jaar over deed om van Troje terug thuis te raken in Ithaka. Dominique Deckers tekent ook nu weer als regisseur. Tien acteurs staan op scene.

Info Joanna Beernaert, t 050 35 85 50 ( op weekdagen van 10.00 tot 19.00 uur) of joannabeernaert@telenet.be, info op http://www.facebook.com/toneelkring.werkgroep66

                                                                   ********************************************

29 april 2014, 20.30 uur (deuren om 20.00 uur)

Held, Café Comptoir des Arts (in het kader van de Week van de Amateurkunsten)

 

Acteur Bart Claeys trekt al enkele jaren door West-Vlaanderen met theater op café. Een verrassend concept dat telkens heel wat theaterliefhebbers lokt. Recent speelde hij nog voor een uitverkocht café Parazzar in Brugge. Op 29 april 2014 brengt hij in Comptoir des Arts zijn nieuwe stuk Held. 1914: van overal ter wereld trekken jonge mannen ten strijde. Ook uit Engeland. Claeys kruipt in de huid van de weesjongen Henry Tandey en vertelt over zijn leven bij de zusters, maar ook over zijn tijd aan het front. Claeys staat samen op scene met Thomas Demeulenaere en wordt live begeleid op contrabas en gitaar door Thomas Camerlynck. Held is een oorlogsverhaal, maar dan één met een absurde en hilarische twist.

Info gratis voorstelling in het kader van de Week van de Amateurkunsten van 25 april tot en met 4 mei 2014 – reservatie niet nodig

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: