Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Blues in Bruges

De binnenstad van Brugge wordt vanaf donderdag 10 tot en met maandag 14 april weer omgebouwd tot bluesin’ town dankzij het schitterende muziekfestival Blues in Bruges. Vijfde editie alweer in een ongewijzigde formule: gratis (!) muziek op diverse locaties in de binnenstad. ‘Blues in Bruges is in de eerste plaats ontstaan om de jongere generatie kennis te laten maken met de muziekstijl die aan de basis ligt van hun eigen(tijdse) muziek’, zegt organisator Stefaan Van Acker. ‘En in de tweede plaats om de culturele waarde en impact die de bluesstyle op ons maatschappelijk leven heeft nagelaten, terug nieuw leven in te blazen. We hanteren daarbij een kritisch oor om steeds kwalitatieve bands op het programma te zetten, met oog op het aanspreken van zoveel als mogelijk verscheidenheid in bluesstijlen.’

Een van de deelnemende kroegen aan dit festival is Comptoir des Arts in de Vlamingstraat. Kroegbaas Bram Thienpondt vertelt: ‘Een niet te onderschatten meerwaarde van een liveband op café is de intieme sfeer. Je staat nooit veraf, ziet elke zweetdruppel en gelaatsuitdrukking zonder grote schermen en er ontstaat gauw een hechte band tussen muzikant en publiek. En na afloop van het concert kun je zelf de artiesten bedanken en rechtstreeks je appreciatie uiten.’

Het programma:

– Maxwell Street, donderdag 10 april vanaf 20.30 uur in Vino-Vino (Grauwwerkersstraat 15)
– Blues In Bruges Combo en Innes Sibun acoustic, vrijdag 11 april vanaf 20.30 uur in ’t Visioen (Katelijnestraat 160)
– Moonrunner en Blues Eaters, zaterdag 12 april vanaf 20.30 uur in L’Estaminet (Park 5)
– Dirty Old Men acoustic, zondag 13 april om 15.00 uur in Marabout  (Spoorwegstraat 326)
– Band of Eli, zondag 13 april vanaf 20.30 uur in Ma Rica Rokk (’t Zand 7-8)
– Dave Specter Band featuring Lurrie Bell, maandag 14 april vanaf 20.30 uur in Comptoir des Arts (Vlamingstraat 53) (ADC)

Info: www.bluesinbruges.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: