Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Het Entrepot filmt de stad: Are We Here?

 

foto Entrepot

Het Entrepot en schepen Franky Demon op het Kraanplein

Het Entrepot maakt er een van zijn waarmerken van: de wereld verkennen met beeld en film. Een jonge en nieuwe lichting kunstenaars probeert middels audiovisuele installaties, audio en video-tours, performances, urban interventions en workshops hun kijk op de wereld van alledag te demonstreren. Samen met  de radio-mensen van Villa Bota en van het Villa Crossmedialab zullen ze twee dagen lang het Kraanplein, fuifzaal Factor en diverse locaties in de binnenstad  in beelden hullen. U hoort en ziet hen een weekend lang.

Het zwaartepunt ligt op het Kraanplein. Beelden worden geprojecteerd op de gevel van het plein, de mobiele radiostudio zorgt voor de sfeer, een Duits collectief projecteert boodschappen op de muren van de stad. De fuifzaal Factor op het Kraanplein zet de deuren open voor expo’s van uiteenlopend gehalte (videoclips, videoboodschappen, installaties e.d.m.) Er is ook een keuze aan audio & videotours: kunstenaars zetten videowerk in winkeletalages, een andere groep maakt een ‘evocatieve soundtrack voor de stad’.  Are We Here? Wordt afgerond met een reeks workshops, performances en, verplicht nummer, een party in Factor Club. Gaat dat zien en, btw, allemaal gratis. (LF)

Are we here? Op 29 en 30 maart op en rond het Kraanplein. Programma op http://www.hetentrepot.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: