Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Easy Five speelt jazz voor het goede doel

 

EZ5

Inner Wheel Club Brugge ’t Vrije organiseert elk jaar verschillende acties om fondsen te verwerven voor sociale projecten die voldoen aan de doelstellingen van deze vereniging. Het concert op 29 maart wordt een stijlbreuk, aldus huidig voorzitter Hilde Claeys-De Brabander: dit jaar geen klassiek concert in Brugge, maar een gezellig praatcafé op zaterdagavond, opgeluisterd met live muziek van het jazzcombo Easy five.

Easy Five Jazz Quartet werd 11 jaar geleden opgericht door klarinettist Philip Sierens en telt in de rangen verder Walter Deweppe (Rhodespiano, bas), Alexander Deweppe (drums) en Jan Baert (gitaar). Het combo omschrijft zichzelf als sfeerbrenger, als live muzikaal canvas bij diverse gelegenheden. Het repertoire van toegankelijke, vlot in het gehoor liggende jazz in een verzorgde en degelijke uitvoering, bevat een ruim aanbod standards van o.m. Gershwin, Reinhardt, Ellington, Parker, Gillespie, Davis, Brubeck, Jobim, Henderson… Voornamelijk swing, maar ook behoorlijk wat Bossa Nova en Latin jazz, in mooi uitgewerkte arrangementen en frisse uitvoeringen die voldoende ruimte laten voor improvisatie.

Inner Wheel Brugge ’t Vrije, één van 76 clubs van IW België-Luxemburg (samen meer dan 2.000 leden) ondersteunt dit jaar de opstartperiode van Demiclowns, een unieke, innovatieve onderneming rond therapeutische zorg voor personen met dementie. Verder gaat de aandacht ook naar het project VZW ’t Huizeke uit Assebroek, een lokaal huisvestingsproject dat een bijdrage wil leveren tot de uitbouw van een rechtvaardige huurmarkt. En men biedt ook een helpende hand aan de vrijwilligers van Hannibal, die vakanties organiseren voor kinderen, tieners en jongeren met en zonder beperking.

De steun van alle deelnemers aan het jazz-praatcafé – ticket concert: 18 euro -maakt de financiële zorg van bovenstaande organisaties een stuk lichter. Bovendien verwennen de 33 dames van Inner Wheel Brugge ‘t Vrije de genodigden graag met heerlijke zelfgemaakte tapas die de ganse avond door gratis worden aangeboden. (PJG)

Zaterdag 29 maart vanaf 19u30 – foyer Cultuurfabriek Sijsele

Bijkomende info: Isabellewillems@telenet.bewww.easyfive.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: