Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Steven Delannoye NY Trio feat. Frank Vaganée op releasetournee

 Steven-Delannoye_0008-HR1

Toen saxofonist Steven Delannoye na zijn studies aan het Lemmensinstituut de kans – lees: een  scholarship – kreeg om zich gedurende een jaar in New York muzikaal verder te ontwikkelen, vond hij er in Desmond White (contrabas) en Jesse Simpson (drums) dé geschikte partners voor de oprichting van een eigen trio.

Dit Steven Delannoye New York Trio breidde uit tot een tijdelijk kwartet toen Frank Vaganée (alom gekend als artistiek leider èn altsaxofonist bij BJO) in de arm en mee op tournee werd genomen. Hoe dat klonk, werd in 2010 vastgelegd op de live-cd ‘Uptown’.

Twee jaar later bracht het eigenlijke Trio ‘Small World’ uit, maar voor de derde cd ‘Here Comes Tomorrow’ (W.E.R.F. 116), greep men terug naar de combinatie met Vaganée. Dat nieuwe werkstuk wordt thans in het kader van een tournee van JazzLab Series op een aantal plaatsen live voorgesteld. Traditiegetrouw gebeurt dat in de kunstencentra en clubs die partner zijn van JazzLab, voor onze regio dus De Werf en Vrijstaat O. (PJG)

Vrijdag 7 maart om 20.30 uur in De Werf – www.dewerf.be

Zondag 16 maart om 17.00 uur  in Vrijstaat O. – www.vrijstaat-o.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: