Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Vandermark en Nilssen-Love: een krachtduo

 A4

Ken Vandermark (VS) en Paal Nilssen-Love (NO), twee muzikanten die in Down Beat worden bejubeld en in de Critics Poll van dat jazzmagazine menigmaal als laureaat uitblonken, worden door Parazzar nu ook naar Brugge uitgenodigd.

De eerste samenwerking tussen de rietblazer en de drummer/percussionist dateert al van het jaar 2000 toen de groep School Days werd gevormd. Hoewel ze elkaar sindsdien in heel veel andere formaties telkens opnieuw troffen, voelde optreden in duo voor hen al vrij snel als heel natuurlijk en comfortabel aan.

In de zomer van 2002 bracht het tweetal een eerste album (‘Dual Pleasure’) uit, waarop vrije geïmproviseerde muziek vol energie, rauw maar van een brutale schoonheid. Op de resem volgende cd’s wordt dit universum verder geëxploreerd en krijgt de avant-free music zoveel facetten dat het soms nauwelijks te geloven is dat er slechts 2 muzikanten te horen zijn.

Niettegenstaande deze tandem sindsdien in internationale en in de meest uiteenlopende context al talloze keren heeft opgetreden, houdt elk concert steeds de belofte in dat het creatief proces nimmer tweemaal hetzelfde zal zijn. (PJG)

Zondag 9 maart om 20.00 uur – www.parazzar.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: