Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Agenda toneel maart 2014

1 maart 2014, 20.30 uur

Sta Op! Dead Legends, Tom Vermeir (De Werf)

In dit stuk kruipt acteur Tom Vermeir in de huid van een stand-up comedian. In de voorstelling flirt hij met de vele vormen van comedy en rammelt hij met kijkkaders en verwachtingspatronen. In Zone 09 verscheen: ‘Een voorstelling over het enfant terrible van de comedy, gemaakt en gespeeld door een enfant terrible tout court.’ Vermeir is muzikant bij A Brand, maar sinds 2011 is hij opnieuw op het toneel te zien. Recent speelde hij één van de rollen in het bejubelde De Pijnders van Cie Cecilia. Hij geeft ook regelmatig workshops voor jongeren, onder meer bij De Kopergieterij. (Info t 050 33 05 29, reservatie@dewerf.be, http://www.dewerf.be)

 7, 8, 14 en 15 maart 2014 om 20.00 uur

9 maart 2014 om 19.00 uur 
In de Stille Kempen (De Bijenkorf), DAT De Scene

Het Dudzeelse toneelgezelschap DAT de Scene speelt In de stille Kempen, een stuk naar De Revisor van Nicolaj Gogol. De paniek slaat toe in het Rust- en Verzorgingstehuis De Stille Kempen wanneer het personeel er achter komt dat ze inspectie mogen verwachten van een revisor. Een charmante Brusselaar die al een week in de stad verblijft, wordt prompt aanzien voor de topambtenaar. Ze overladen hem met geld en geschenken in de hoop dat hij hun corrupte praktijken niet aan de kaak zal stellen. De vrolijke klaploper laat zich alles welgevallen, tot de grond hem te heet onder de voeten wordt … Ondanks de grondige facelift voor De Revisor, blijft de groteske grimlach van het origineel onderhuids zichtbaar. Gogol vergroot de kleine kanten van de samenleving uit: de hebzucht, de paranoïde angst, de corruptie, het opportunisme en de seksuele appetijt. (Info t 050 59 96 99, www.datdescene.be)

20, 21 en 22 maart 2014

Marathon FIVE-O

Werkgroep 66 nodigt in maart Tableau nr 1 uit, het Antwerpse gezelschap rond 6 acteurs, onder wie Bert Cosemans en Bart Van Avermaet. Cosemans studeerde eind jaren tachtig af aan Studio Herman Teirlinck en werkt vaak voor tv. Hij had een vaste rol in Flikken. Bart Van Avermaet is vooral bekend als Waldek uit de Eén serie Thuis. Marathon FIVE-O is geschreven door Robert Siân en Tony Dunham en wordt gespeeld door voornoemde acteurs. Deze voorstelling is het vervolg op het zeer succesvolle Marathon dat drie seizoenen lang door Vlaanderen toerde. Marathon FIVE-O gaat over twee vrienden die niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen leven. (Info Joanna Beernaert, t 050 35 85 50 ( op weekdagen van 10.00 tot 19.00 uur) of joannabeernaert@telenet.be, info op http://www.facebook.com/toneelkring.werkgroep66)

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: