Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cheek To Cheek, met Sinatra, Gershwin enz…

Swingfoto

Uitstekend nieuws voor wie houdt van de volle sound van bigband: het eerste weekend van maart staat Swing Time Society tweemaal op een Brugs podium.

Naar jaarlijkse traditie organiseert Swing Time Society ook in 2014 in eigen beheer een dubbelconcert en sinds 2003 is de vaste stek daarvoor de Magdalenazaal. In 1979 door Bruggeling Eddy Dorsan opgericht en oorspronkelijk vooral een dansorkest, groeide de formatie geleidelijk uit tot een complete bigband die in de loop der tijden enkele keren van naam wisselde, maar sinds Ghislain Slingeneyer het dirigeerstokje overnam (2006), optreedt onder de naam Swing Time Society.

Samengesteld volgens de klassieke bigband traditie – saxen, trombones en trompetten, ondersteund door een uitgebreide ritmesectie en opgefleurd door 2 zangeressen en een zanger – beheerst dit veelkoppige getalenteerde gezelschap een gevarieerd en uitgebreid repertoire (meer dan 200 nummers!). Daarin zowel grote swingklassiekers van Duke Ellington, Count Basie, Glenn Miller e.a. als originele, hedendaagse jazz (Quincy Jones, Sammy Nestico, Joe Zawinul, Diana Krall), maar ook pop (Stevie Wonder, Phil Collins, Angie Stone, The Beatles …), dans- en filmmuziek en muziek uit het “lichtere genre”.

Het orkest staat o.l.v. gitarist Ghislain Slingeneyer, een stadsgenoot die méér dan zijn sporen heeft nagelaten in de muziekgeschiedenis van Brugge – zie het aantal vermeldingen in ‘Brupop!’ – maar ook buiten de (stads- en lands)grenzen, bovendien tevens als arrangeur en producer. (PJG)

MaZ – zaterdag 1 maart (20.00 uur) en zondag 2 maart (16.00 uur).

Kaarten: bij de leden; telefonisch op 050 31 82 09; bij In&Uit Brugge;

via info@swingtimesociety.be

Meer info: www.swingtimesociety.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: