Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Tips toneel

15, 16, 21 en 22 februari 2014, 20.00 uur (16 februari 2014 om 19.00 uur)

Onze pa heeft een ander

Het Nieuw Violiertje

Naast Kunst Adelt, is in Assebroek ook de toneelkring Het Nieuw Violiertje actief. Sinds eind jaren tachtig spelen ze jaarlijks één stuk. Het publiek een mooie theateravond bezorgen, is hun hoofddoel. In februari kiezen ze voor de komedie Onze pa heeft een ander. Fernand en Georgette zijn een gelukkig welgesteld paar, maar ze worden omringd door een zootje ongeregeld. Hun huisvriend Jean-Jacques doet zich beter voor dan hij is. Hun ontspoorde dochter wordt geconfronteerd met een lijk. Hun buurvrouw Julia, een bemoeial eerste klas, komt een oogje in het zeil houden. Het ene misverstand volgt het andere op. Een web van intriges ontspint zich en leidt tot een verrassend einde. Op de scene staan elf acteurs en actrices. (SD)

Info Annemie Vernieuwe, t 050 36 16 39, http://www.violiertje.brugseverenigingen.be

*****************************************************

 20, 21 en 22 februari 2014, 20.00 uur

Over liefde en lust, verhalen uit de Decamerone van Boccaccio

Werkgroep 66

 Theatermaker Peter Lambert en actrice Mie De Neve trekken Vlaanderen door met Over liefde en lust, verhalen uit de Decamerone van Boccaccio. De Decamerone is het meesterwerk uit de veertiende eeuw waarin drie mannen en vrouwen tien dagen lang 100 verhalen vertellen. De raamvertelling is berucht om zijn erotische verhalen, om de pittige humor en spot met de geestelijkheid en de gezagdragers. Lambert en De Neve kozen de mooiste verhalen uit de bundel. Ze worden begeleid door het Gentse vocaal ensemble Mandriale dat bestaat uit acht leden. Zij brengen a capella de meest verfijnde liefdesliederen. Hun keuze viel op zestiende-eeuwse Italiaanse liederen, omdat die thematisch aansluiten bij de Decamerone. De eeuwenoude poëtische teksten versmelten mooi met hun subtiele stemschakeringen. (SD)

Info Joanna Beernaert, t 050 35 85 50 ( op weekdagen van 10.00 tot 19.00 uur) of joannabeernaert@telenet.be, info op http://www.facebook.com/toneelkring.werkgroep66

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: