Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een vroege lente in Parazzar

Pak Yan Lau

Pak Yan Lau

Herinnert Prince er in zijn prachtlied aan dat “sometimes it snows in April”, in Parazzar manifesteert zich daarentegen het fenomeen van een vroegtijdige lente: onder de noemer ‘Spring-Impro-Jazz pakt men er op 16 februari immers uit met een heus Lentefestival.

Op de affiche uitsluitend jonge muzikanten voor wie improvisatie hun natuurlijke biotoop is en die dus werden geselecteerd omdat ze garant zullen staan voor intense en intrigerende concerten.

May One (Audrey Lauro altsax, Stale Liavik Solberg – drums):  Franse saxofoniste (onlangs nog in Parazzar met Bambeen Grey) in duo met Noorse slagwerker.

Pak Yan Lau (prepared piano): omschrijft haar muzikale interesse als gaande naar vrije improvisatie en sound/noise related music, met uitgesproken voorliefde voor vreemd klinkende objecten en zelfs een obsessie voor speeltuig en dito piano’s.

Linus (Ruben Machtelinckx – gitaar, Thomas Jillings – tenorsax): voeren middels hun  intense sound van  snaar- en blaasinstrument de  luisteraar mee op een trip vol eenvoud, puurheid en verlangen…

(Aanrader: ga even naar:  http://www.kwadratuur.be/audio/detail/linus_-_peterson/ )

Het uur waarop en de volgorde waarin deze 3 acts zullen optreden, ligt op het moment dat deze aankondiging vorm krijgt nog niet vast. Wel al zeker is een afsluitende jamsessie als kers op het lentegebak!  (PJG)

Zondag 16 februari om 16.00 uur – www.parazzar.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: