Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Rondvraag bij de Brugse cultuurhuizen: optimisme troef (5)

‘Wie raakt een snaar in het nieuwe jaar?’ vroeg De Standaard zich onlangs af in haar cultureel jaaroverzicht, een vraag die we graag overnemen. We polsten de Brugse cultuurhuizen naar hun artistieke ‘hoogtepunt’ van het voorbije jaar en naar de toppers en verwachtingen voor 2014. Dit jaar voegen we zelfs een nieuwkomer toe aan het selecte groepje van acht, de Schipperskapel die met een verrassende programmering zijn neus aan het venster steekt. 

DE DRIE VRAGEN

1. Was het voorbije jaar een boeiend jaar voor uw organisatie?

2. Wat vond u met kop en schouders uitsteken in jullie programmering van het voorbije jaar?

3. Naar welk evenement uit het programma 2014 kijkt u met de meeste belangstelling uit?

Lies

Lies Coppens (Het Entrepot): ‘Een spetterend festival in de straten van Brugge’

*Een boeiend jaar met verschillende en uiteenlopende producties zoals de bijna- klassiekers als Vama Veche en het rockconcours Westttalent. Voorts: een hele leuke reeks TANK-edities, kunstige avonden waarop ons huis door jong talent overhoop wordt gehaald.  Ook THE WALL- edities waren fijn om naar te kijken, tot drie maal toe werd onze inkomhal en trappenhal telkens door een andere jonge kunstenaar aangepakt.   Onze ‘Videoke’ (lees: karaoke met flashy beelden geprojecteerd op de achtergrond) tijdens Vama Veche was een daverend succes. In het najaar waren er de uitverkochte feestjes in Factor.

*Doorslaggevend voor dit jaar was de groei van onze videowerking en de boodschap naar het publiek toe dat Villa Bota medialab een groeiend en succesvol initiatief is.  Naast een toenemende radiowerking is er een ook groepje enthousiaste videomedewerkers opgestaan, de Villa Bota Video Crew, die klaar zijn om hun dromen en wensen, in beelden om te zetten.

*In het kader en als sluitstuk van ons Europese project Villa Crossmedia organiseren we op 4 en 5 april 2014 het audiovisueel festival Are we here? , een festival op de kasseien en gevels van het Kraanplein, met werk van jong aanstormend audio- en videotalent uit Brugge en daarbuiten, in dialoog met gevestigde namen en mét de stad. Are we here? bevraagt de invloed van onze verschillende achtergronden versus onze eigen identiteit, en dat middels een expositie, screenings, guerilla events, urban gaming, workshops en een feestje.
2014 zullen we hopelijk in december ook kunnen afsluiten met een spetterend festival in de straten van Brugge, snode plannen waar we samen met onze vrienden van Brugge Plus al even mee bezig zijn.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: